Viața în pandemie prin ochi de copii și adulți

O carte despre Covid scrisă de elevii şi profesorii bistriţeni

Elevii înscriși la Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, în grupele de LIMBA ROMÂNĂ (LR6, LR7, LRB58, LRN58, LRB912, LRN910) și o grupă de LIMBA FRANCEZĂ (LFR912),  coordonați de profesoarele lor Feldrihan Claudia, Moldovan Corina, Konradi Simona, Szasz Carmen, Hărăpașcu Sofia, Nicula Nelia, Suciu Cristina, Avram Smaranda, Buboly Monica și de de Monica Sas, director CJEX, s-au implicat într-un proiect inedit – „Viața în panemie prin ochi de copii și adulți”. Proiectul a fost finanțat de primăria Bistrița cu suma de 1200 RON, produsul final fiind o carte de 266 de pagini.

Elevii s-au documentat, au stat de vorbă cu familia lor, cu prieteni sau cunoștințe și au pus apoi pe hârtie „experiențele” trăite în pandemie. Textele au fost grupate pe mai multe teme: Gânduri liricizate, Viața de zi cu zi, Pasiuni/Hobby-uri, Pagini de jurnal, În familie, Ajunul Crăciunului – prilej de bucurie și... tristețe,  La școală, Și eu am trecut prin asta!, Interviuri cu alt fel de eroi, Excursii și vizite la prieteni, Teorii și conspirații, Oamenii de lângă noi, Scrisori din pandemie, Journaux intimes.

După cinci luni, acești tineri minunați, au obținut această mărturie a felului în care au perceput învazia în viața lor a virusurul SARSCOV-2 sau despre cum ne-am simțit cât timp am traversat prin pandemie.” – prof. Monica Sas

Prof. Nicula Nelia

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5