O carte lansată într-o catedrală de suflet

Un eveniment de o sensibilitate aparte, derulat într-un lăcaş de rugăciune – Biserica din curtea Spitalului TBC din Bistriţa, care este catedrala de suflet şi rugăciune a preotului de caritate Viorel Lucian Pop, un slujitor al Domnului cu mult har şi smerenie, prin lansarea ultimului volum de poezie religioasă şi pricesne a cunoscutului autor de versuri Augustin Baciu, bistriţean, dar care locuieşte acum la Mediaş, care ne-a oferit spre delectarea sufletului şi a inimii o nouă mostră din talentul său, volumul intitulat sugestiv „Smerenia, virtute şi căinţă” închinat Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

          Volumul, al cincilea, apărut la Editura Karuna din Cluj-Napoca, o editură apreciată, condusă cu pricepere de Mariana şi Tiberiu Irimia, are o ţinută grafică deosebită, o tehnoredactare pe măsură şi cuprinde un număr însemnat de poeme cu iz religios, în cuprinsul celor 222 de pagini.

          În deschiderea volumului, preot prof. Nicolae Feier face o pertinentă prezentare a cărţii şi valorii autorului intitulată „Poeme despre iubirea creştină – Iubire care e steag între îngrijorare şi pace”.

          Prezentarea, cu profesionalism a cărţii şi a autorului, cu argumente, motivaţii şi exemple semnificative, a fost făcută de către PC preot Viorel Lucian Pop şi de către jurnalistul de la cotidianul „Răsunetul”, la rândul său poet – Ioan Lazăr, care a fost şi moderatorul activităţii.

          Au fost scoase în evidenţă sensibilitatea şi talentul autorului, puterea de sinteză şi versificaţie, credinţa, virtuţile şi smerenia poetului exprimate în altarul poeziei, ca un „preot al cuvintelor”.

          Dintre titlurile din cuprind remarcăm şi cităm: Un volum, nedorit, În a Ta poală, Rugăciune, Candela aprinsă, În biserică, Sărbătoarea ce ne-nvie, Frumoasă eşti, Suflet blând etc.

          În finalul evenimentului de suflet şi de o sensibilitate aparte, autorul volumului – Augustin Baciu – a mulţumit celor care l-au onorat cu prezenţa, inclusiv membrii Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, în mod special bunătăţii şi ospitalităţii PC preot Viorel Lucian Pop, moderatorului, a prezentat un poem dedicat evenimentului şi a lecturat pricesne şi poezie religioasă, oferind gratuit volumul, cu autografe, celor prezenţi.

          Semnificativ pentru volumul lansat sunt versurile pe care le cităm: „Ca o aură prin vremuri/ Stă credinţa strămoşească/ Apostolice botezuri/ Cu copii în orice casă./ Ca stejarul secular/ Încrustat în miezul vieţii,/ Stă treimea cea sfântă,/ Soare drag al dimineţii!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5