O certitudine, comuna Zagra – excelent traseu turistic

Cine iubeşte natura, cu munţii, dealurile sau apele curgătoare, spre care să purceadă pe drumuri asfaltate, străjuite de păduri de brad sau molid, poate liniştit să o ia prin Zagra – Poienile Zagrei – Suplai, pe Valea Zagrei, până la poalele Munţilor Ţibleş. Acelaşi punct final poate fi atins şi pe Valea Sălăuţei prin Salva, Coşbuc, iar la intrarea în Telciu o ia spre stânga, spre Mănăstirea Bichigiu, iar la dreapta cobori către Suplai şi ajungi pe Valea Zagrei spre polalele Munţilor Ţibleş. Două trasee de vis, pentru cei cărora le place liniştea, susurul pâraielor, ciripitul păsărelelor sau cântecul miilor de greieri, lângă un grătar şi un pahar de apă de izvor, respirând un aer ozonat oferit cu generozitate de pădurile de molid şi brad.
Această bucurie ne-o oferă administraţia comunei Zagra, cu edilul ei, primar Dumitru Buşcoiu, care s-au zbătut pentru a moderniza reţeaua de drumuri: 12,5 km de drum asfaltat Zagra – Poenile Zagrei – Suplai, finanţare de la bugtetul Consiliului Judeţean, recepţia va fi zilele acestea; 8 km de drum asfaltat Mănăstirea Bichigiu – Suplai – poalele Munţilor Ţibleş, pe Valea Zagrei, la care vor participa oficialităţile judeţului.
De asemenea, s-a asfaltat drumul Zagra – Aluniş, 9 km, fiind pregătit proiectul de asfaltare a drumului spre satul Perişor.
În prim proces de amenajare sunt cele 12 cursuri de ape – lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, dar şi asfaltarea străzilor din Suplai, Poieni şi Zagra.
O altă realizare a administraţiei comunei Zagra, condusă cu competenţă de primarul Dumitru Buşcoiu, este şi terenul de sport cu gazon sintetic – investiţie care a fost posibilă printr-un proiect promovat de GAL „Ţinutul Haiducilor”, în valoare de 15.000 euro – bani proveniţi din fonduri europene.
„Ne bucurăm să vedem mulţumiţi pe cetăţenii comunei, să le facem traiul mai acceptabil, mai aproape de cel din Vest. Vom continua tot aşa, chiar mai bine pentru a atrage şi iubitorii de natură”, a precizat primarul Buşcoiu.
Noi adăugăm – Dacă vrei, poţi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5