Pe asfalt până la poalele Ţibleşului. Drumul dintre Zagra şi Suplai, recepţionat

Modernizarea drumului judeţean 172 care asigură legătura între Zagra şi Supai, pe un tronson de 10,3 kilometri, a ajuns la final. Staff-ul Consiliului Judeţean, al autorităţilor publice locale, reprezentanţi ai firmelor care şi-au adjudecat serviciile de proiectare, dar şi execuţia lucrărilor au participat la recepţia acestui obiectiv de investiţii, în valoare de 8,5 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro). Finanţarea a fost asigurată finanţat de Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în baza OG 28/2013, şi de către Consiliul Judeţean.
„Suntem la Zagra, o comună ce avea ca investiţie majoră modernizarea infrastructurii de drum judeţean, care lega comunităţile importante din Poienile Zagrei şi Suplai de centrul comunei. În 2014 s-a finalizat primul tronson, în localitatea Poienile Zagrei. La finalul anului trecut, a fost făcută achiziţia publică pentru al doilea tronson, iar în 2015, compania Dimex ne-a mai făcut o demonstraţie de forţă şi de calitate vizavi de cum trebuie să arate un drum judeţean. Mă bucur că au făcut această lucrare de foarte bună calitate şi aş vrea să le mulţumesc”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Potrivit acestuia, modernizarea drumului dinntre Zagra şi Suplai a fost un angajament comun al administraţiei judeţene cu al primarului Dumitru Buşcoiu, finalizat, însă, mai repede de încheierea mandatului şi, în plus, integral, cu tot cu lucrările conexe (şanţuri, podeţe, semnalizare rutieră etc.). „Avem un drum modernizat care sper să conducă la dezvoltarea acestei comunităţi, pentru că sunt zone mirifice. Domnul primar Buşcoiu a implementat un proiect pe Măsura 125 şi mai avem câţiva kilometri de drum forestier modernizaţi. În momentul de faţă, pe asfalt se ajunge până la poalele Ţibleşului, o zonă mirifică care trebuie vizitată, în care se va dezvolta turismul într-o perioadă scurtă ”, a completat Radu Moldovan.
***
Primar Dumitru Buşcoiu: Asfaltarea acestui dum este cea mai mare realizare pentru Zagra
Edilul comunei Zagra a mulţumit, în cadrul momentului inaugural, autorităţilor judeţene. „A fost un drum necesar, un drum mult trâmbiţat şi mult promis în toate campaniile electorale. Acum (n.n. – 2012) nu a mai fost promis, dar s-a făcut. Pentru noi, este cea mai mare realizare. Şi noi avem realizări, pe Măsura 322, două proiecte pe Măsura 125, 3 proiecte prin GAL „Ţara Năsăudului”, dar ca aceasta, pentru cetăţeni, nu a avut mai mare importanţă. Vreau să mulţumesc constructorului, proiectantului care ne-a înţeles de atâtea ori, celor de la Inspecţia în Construcţii”, a menţionat primarul Dumitru Buşcoiu.
Primarul Zagrei a menţionat că modernizarea acestui drum va facilita accesul elevilor şi dascălilor spre unităţile şcolare. „Sunt copii care fac naveta spre centrul de comună, dar şi zilnic la Năsăud. De asemenea, profesorii toţi fac naveta, le-am asigurat un microbuz, care acum deja şi-a schimbat programul. Fiind drumul bun, ajung mai repede, astfel că elevii se pot trezi mai târziu”, a explicat Dumitru Bucşoiu.
***
Investiţia a fost binecuvântată de părintele protopop Ioan Dâmbu, care a menţionat că „drumul de piele” dintre Zagra şi Suplai, aşa cum îi spun localnicii, este în fapt, o Cale, aşa cum o descrie Mântuitorul. În calitate de cetăţean, acesta a mulţumit tuturor celor implicaţi în implementarea acestui proiect, iar ca preot a scos în relief realizările administrative ale primarului Buşcoiu, „un om al zidirii şi prin faptul că a restaurat biserica monument din localitate.

Comentarii

03/11/15 11:00
Ion

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5