O donaţie impresionantă din biblioteca lui Ion Oarcăsu pentru Casa Colecţiilor şi a Documentelor de Patrimoniu a Bibliotecii Judeţene

Casa Colecţiilor şi a Documentelor de Patrimoniu, instituţie ce va fi inaugurată curând, va găzdui manuscrise ale unora dintre cei mai importanţi scriitori ai ţării, dar şi cărţi, ediţii princeps donate pentru această instituţie. Gestul preşedintelui Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, de a-şi dona manuscrisele celei mai frumoase biblioteci a fost urmat de alţi scriitori, dar şi de familiile unor nume din literatură trecute la cele veşnice.
„O donație impresionantă! Mulțumim familiei Cosma: Monica-Liana și Gabriel! Mulțumim! Acum biblioteca personală Ion Oarcăsu este în întregime la Biblioteca Județeană George Coșbuc BN! Cîteva mii de volume (în special critică, eseistică, istorie literară, filozofie, lingvistică, istorie, poezie, proză, traduceri; o serie de cărți rare din perioada interbelică, nenumărate titluri cu autografele autorilor: Adrian Marino, Ion Vlad, Sașa Pană, Maria Banuș, Dan Laurențiu, Ioanid Romanescu, Nicolae Prelipceanu, D. R. Popescu, Anghel Dumbrăveanu, Liviu Rusu, Mihai Drăgan, Ion Apostol Popescu etc). Manuscrise, dactilograme, jurnal, însemnări zilnice, un munte de corespondență, presă literară...O arhivă specială: Anișoara Odeanu (cîteva din scrierile ei în manuscris, un corpus de scrisori către Ion Oarcăsu). În momentul de față donația Oarcăsu se găsește în Sala "Nicolae Manolescu" și urmează să fie clasată și pregătită pentru Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu”, a declarat managerul bibliotecii, scriitorul Ioan Pintea.
Felicităm familia pentru acest gest deosebit, pe iniţiatorul proiectului Casa Colecţiilor şi a Documentelor de Patrimoniu, Ioan Pintea, şi suntem convişi că vom avea o instituţie unică ce va găzdui istoria literaturii române.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5