O femeie de 69 ani, din Negrileşti, accidentată mortal la Coldău

O femeie şi-a pierdut viaţa, în accidentul care a avutloc joi după-amiaza, la Coldău. Potrivit IPJ BN, pe DN 17,"între localitățile Coldău și Cristeștii Ciceului, un bărbat, de 32 ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Bistrița-Dej, a surprins și accidentat mortal, o femeie, de 69 ani, din Negrilești, care s-a angajat în traversarea drumui fără să se asigure".

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal, întocmit de polițiști.

 

Poliţia Română recomandă pietonilor:

 

- să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

 

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

 

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

 

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia

 

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5