Femeie din Monor, accidentată de o şoferiţă, după ce a traversat neregulamentar prin faţa autobuzului!

Miercuri, în localitatea Șieu, o femeie de 78 de ani, din Monor a fost accidentată de o mașină. „În urma primelor verificări, polițiștii au constatat faptul că o șoferiță de 27 ani, din Șieu, care conducea un autoturism pe drumul județean 154, pe raza localității Șieu, s-a angajat regulamentar în depășirea unui autobuz, oprit într-o stația fără alveolă, moment în care a surprins și accidentat-o pe femeia de 78 de ani, angajată neregulamentar în traversarea drumului, prin fața autobuzului”, se arată în informarea Poliţiei judeţene.

Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultat fiind negativ. Cercetările continuă de Serviciul Rutier,fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ATENȚIE, PIETONI!

Pentru siguranța dumneavoastră, nu traversați prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie!

Poliţia Română recomandă pietonilor:

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

- să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5