O şcoală modernă pentru comunitatea de la Strâmba! Preşedintele Radu Moldovan, alături de primarul Nicolae Vrâncean: Cât mai mulţi copii să se bucure de condiţiile bune de studiu!

         Administraţia publică locală din Josenii Bârgăului a recepţionat lucrările de reabilitare şi modernizare a Şcolii Primare din Strâmba. Alături de primarul Nicolae Vrâncean au fost preşedintele Consiliului Judeţean. Emil Radu Moldovan, reprezentanţi ai firmei Tomoroga Construct, cea care şi-a adjudecat contractul de lucrări, ai proiectantului – SC Arhi  Beast SRL, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

„Mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, consilierului Bogdan Ivan şi tuturor colegilor care au participat la recepţia acestui obiectiv, pe care l-am avut în strategia mea de dezvoltare, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin Ministerul Dezvoltării. Valoarea proiectului este de 250 mii euro. Contractul de finanţare a fost obţinut în luna martie 2018, în decembrie 2018 am semnat contractul de proiectare şi execuţia, am obţinut toate avizele şi am început lucrările propriu-zise. Firma cu care am lucrat a fost foarte serioasă, din punctul meu de vedere şi-a făcut la maximum datoria, iar astăzi suntem la recepţia acestui mare obiectiv, un obiectiv mult dorit de cetăţenii din localitatea Strâmba. Este o localitate în curs de dezvoltare, sunt foarte mulţi copii, astfel că la infrastructura şcolară am prins şi acest obiectiv, pe lângă altele. Mulţumim tuturor”, a fost mesajul transmis de primarul Nicolae Vrâncean.

         De altfel, în aproximativ o lună de zile vor fi recepţionate şi lucrările de edificare a Grădiniţei cu Program Prelungit de la Strâmba, unde stadiul de execuţie depăşeşte 90%.

         Cei 50 de preşcolari şi elevi ai ciclului primar de la Strâmba, alături de cadrele didactice, vor avea cele mai bune condiţii, la standarde europene, odată cu debutul anului şcolar 2020-2021, care să sperăm că va fi sub auspicii bune.

Pentru localitatea Strâmba, planul de investiţii include 5 proiecte importante, de la modernizarea iluminatului public stradal, extinderea rețelei publice de apă și apă uzată menajeră  - un proiect în valoare de 6.807.887,22 lei, finanțat prin fonduri europene – până la modernizarea infrastructurii rutiere de interes local, construirea grădiniţei şi reabilitarea şcolii.

         Preşedintele Consiliului Judeţean a punctat faptul că la Strâmba este o comunitate în plină dezvoltare, iar condiţiile de trai au crescut simţitor în ultima perioadă.

         „Mă bucur că ne aflăm la recepţia unui edificiu extrem de important pentru orice comunitate. Aşa cum spunea şi domnul primar, comunitatea din Strâmba poate fi una din comunităţile care se dezvoltă şi unde poate să crească populaţia, pentru că vorbim de un loc mirific. Dacă ne uităm în jur putem vedea cât este de frumos totul aici.

          Mă bucur că, pe lângă infrastructura de drum judeţean, care era de foarte mult timp aşteptată de locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru că este un drum foarte folosit, Primăria Josenii Bârgăului a venit cu proiectele complementare necesare comunităţii, iar astăzi inaugurăm şcoala de aici. Se află în fază avansată şi proiectul noii grădiniţe, urmează lucrările la reţeaua de canalizare, vorbim de reţeaua de apă publică,  până la urmă serviciile publice care trebuie oferite de autorităţile locale şi care, într-un timp scurt, vor fi integral funcţionale în comunitatea din localitatea Strâmba”, a spus preşedintele Emil Radu Moldovan.

          Preşedintele CJ BN a scos în evidenţă şi calitatea lucrărilor, fiind îmbucurător faptul că la noi în judeţ „s-au format, au crescut un număr important de firme care au şi dotările necesare, atât cele tehnice, cât şi resursele umane, pentru a face lucruri de calitate, atât în zona construcţiilor civile, cât şi în zona infrastructurii de drumuri şi infrastructura de apă-canal”.

„Merită toate felicitările noastre şi Primăria, şi Consiliul Local, şi toţi cei implicaţi în acest proiect. Îmi doresc ca bunul Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor, sper ca localitatea Strâmba să se dezvolte în continuare, să crească numărul de copii sau măcar să se păstreze la un nivel în care cele două unităţi de învăţământ, ultradotate, cu cele mai bune condiţii, să poată funcţiona în continuare pentru că, din păcate, trendul demografic în toată Europa Occidentală şi urmat, din păcate foarte intens şi în România, este de depopulare a multor zone şi a multor localităţi.  Sigur, în zona în care ne aflăm lucrurile nu sunt atât de acute precum în zona de Câmpie sau în altă parte.

          Felicitări tuturor, bunul Dumnezeu să vă dea sănătate, mult succes şi un număr cât mai mare de copii care să se bucure de condiţiile foarte bune de studii pe care le vor avea în cele două unităţi de învăţământ”, a mai spus preşedintele Emil Radu Moldovan.

***

                  Terenul de sport sintetic, parcul de jocaă pentru copii – care au schimbat mult centrul civic al comunei – continuarea lucrăriloe de asflatare, începerea lucrărilor de modernizare a căminului cultural din Josenii Bârgăului sunt doar câteva din proiectele aflate pe agenda primarului Nicolae Vrâncean.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5