O sută de elevi au vorbit cu deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa, în cadrul campaniei de prevenire a consumului de droguri

Comunicat de presă

De la începutul acestui an școlar, polițiștii de la Prevenirea Criminalității și cei de la Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Penitenciarul Bistrița au organizat 5 întâlniri în cadrul cărora, aproximativ 100 de elevi au avut ocazia să stea de vorbă cu deținuți care au reușit să se reabiliteze sau sunt în curs de reabilitare, atât social, cât și din punct de vedere legal.

Activitățile sunt derulate în cadrul campaniei naționale de prevenire a consumului de substanțe psihoactive ”Dincolo de aparențe. Experiențe de tip carte vie” .

Subiectele abordate cu tinerii vizează traficul și consumul de substanțe psihoactive, traficul de persoane, dar și infracțiuni la regimul rutieri, în fața cărora tinerii sunt vulnerabili.

”Cărțile vii” sunt persoane care execută pedepse privative de libertate, dispuse să le împărtășească tinerilor experiența lor, să îi ajute să vadă tentațiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalității.

De multe ori poveștile de viață ale unor oameni pot constitui lecții de viață pentru tineri, lecții pe care ne dorim să le învețe din experiențele altora, nu pe cont propriu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5