Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud: Educaţi copiii şi nu va fi nevoie să pedepsiţi adulţii!

Comunicat de presă

Pornind de la acest deziderat, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița- Năsăud dau continuitate campaniei ”Dincolo de aparențe”, profitând de reîntoarcerea elevilor în băncile școlilor.

Astfel, din această săptămână, polițiștii de la Prevenirea Criminalității și cei de la Biroul Siguranță Școlară vor facilita întâlniri ale tinerilor din liceele bistrițene cu persoane care au fost autori ai unor fapte penale, dar care au reușit să se reabiliteze, sunt în curs de reabilitare, atât social, cât și din punct de vedere legal.

Partener în aceste activități este Penitenciarul Bistrița care găzduiește în aceste zile două astfel de întâlniri. Subiectele abordate vizează traficul și consumul de substanțe psihoactive, dar și traficul de persoane, faptele comise cu violență.

”Cărțile vii” sunt persoane care execută pedepse privative de libertate, dispuse să le împărtășească tinerilor experiența lor, să îi ajute să vadă tentațiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalității. De multe ori, poveștile de viață ale unor oameni pot constitui lecții de viață pentru tineri. Și tot la fel, la modul ideal, ar fi bine să învățăm din experiențele altora, mai ales dacă sunt neplăcute, să nu le încercăm pe cont propriu.

Astfel de întâlniri vor fi organizate, de polițiștii de la prevenire și cei de la siguranță școlară, până la finalul anului 2022, în cadrul campaniei naționale de prevenire a consumului de substanțe psihoactive ”Dincolo de aparențe. Experiențe de tip carte vie” .

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5