O tânără accidentată în Năsăud a cerut șoferului să o ducă acasă. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru părăsirea locului faptei

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin serviciul naţional unic apeluri de urgenţă 112 despre producerea uni accident de circulaţie pe DN 17D, pe raza oraşului Năsăud.
Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Feldru, în timp ce conducea un autoturism, a surprins şi accidentat o tânără, de 24 de ani, din oraşul Sîngeorz-Băi, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
După producerea accidentului conducătorul autoturismului a intenţionat să transporte victima la spital, moment în care tânăra a refuzat, solicitându-i acestuia să o transporte la domiciliu, întrucât se simţea bine.
În urma verificărilor efectuate a fost depistat conducătorul auto, care a fost condus la sediul Poliţiei oraş Năsăud pentru audieri, iar victima a fost condusă la Spitalul orăşenesc Năsăud pentru efectuarea de investigaţii medicale.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,Vătămare corporală din culpă” şi ,,Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.
***
Potrivit art. 338 alin. (3) lit. b din Noul Cod Penal, în urma producerii unui accident rutier cu victimă, în lipsa altor mijloace de transport, conducătorul vehiculului poate transporta el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară, unde va declara datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, date care vor fi consemnate într-un registru special, numai cu condiţia de a se înapoia imediat la locul accidentului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5