Un bistriţean are dosar penal după ce a lovit cu maşina o fată pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului

La data de 8 octombrie 2019, în jurul orei 16.00, un tânăr de 27 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Bistrița, a surprins și accidentat o tânără de 17 ani, din municipiu, angajată regulamentar în traversarea străzii, prin loc special amenajat, semnalizat cu indicator rutier și marcaj.

După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului, iar după aproximativ o oră a fost identificat de polițiști. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
Vă reamintim faptul că, în cazul unui accident soldat cu victime, legea prevede următoarele obligații:
(1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției, să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și să nu părăsească locul faptei.
(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoștință de producerea unui accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau a mai multor persoane, precum și în situația în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112, existent în rețelele de telefonie din România.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziția vehiculului implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să șteargă urmele accidentului fără încuviințarea poliției care cercetează accidentul.
*** Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ART 77

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5