O viaţă închinată şcolii. Floarea Sigmirean şi-a serbat ieşirea la pensie

Floarea Sigmirean, cunoscută ca doamna Floricica, profesor pentru învățământ primar la Şcoala Gimnaziala Sintereag, şi-a serbat ieşirea la pensie. Absolventă a Liceului Pedagogic promoția1976/1977, a parcurs toate treptele profesionale, devenind profesor pentru învățământ primar gradul I. A fost repartizată in Blăjenii de Sus, apoi a lucrat in Blăjenii de Jos (satul natal), iar în anul 2013, când Școala Primară Blăjenii de Jos se desființează, elevii vin la Șintereag, iar doamna învățătoare îi însoțește continuindu-și aici activitatea didactică.  Ajunsă la 61 de ani de viaţă şi 41 de ani în slujba învăţământului, „tânăra“ pensionară a trăit la maxim emoţiile cauzate de momentul în care a ţinut ultimul discurs în faţa colegilor de şcoală, a elevilor, dar şi a invitaţilor.

        Pentru întreaga activitate depusă în slujba învăţământului, învăţătoarea Floarea Sigmirean a primit diplomă de merit din partea directorului școlii si o diplomă de excelență din partea Inspectoratului  Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Învăţătoarea Floarea Sigmirean, cu vocea tremurândă şi glasul duios, a făcut o trecere în revistă a anilor care i-au marcat viaţa. La momentul festiv au fost prezenţi eleviii din clasa a IV-a, care au făcut parte din ultima generaţie a învăţătoarei, dar şi profesori, învăţători, părinţi şi primarul comunei Şintereag.

      „Este un moment greu pentru mine. În şcoala aceasta am muncit, aici m-am bucurat, aici am râs şi tot aici am plâns. Însă, acum, plâng de bucuria împlinirii, a reuşitelor personale, a reuşitelor profesionale. Timpul pentru mine parcă a alergat prea repede şi am ajuns la sfârşit de carieră şi nu îmi vine să cred că eu sunt cea care, la 61 de ani, ies la pensie".

      Doamna care i-a învăţat pe copii să ţină creionul în mână, iar mai târziu să descifreze tainele cititului, spune acum, la final de carieră, că timpul care s-a scurs de la prima zi de dascăl a trecut aşa de repede, ca şi cum ar fi fost ieri. A rămas aceeaşi femeie dârză, energică, puternică. Munca cu elevii nu a fost una deloc uşoară, însă dăruirea cu care a lucrat a făcut-o să treacă cu bine ori de câte ori a dat de un obstacol în viaţă. Mulţi elevi care i-au trecut prin mână au ajuns persoane importante, iar acum, la momentul ieşirii la pensie a doamnei învăţătoare, o parte dintre ei i-au fost alături prin mesaje de mulțumire.

        ,,Se spune că în viață există anumite momente sau puține care își pun amprenta asupra formării și dezvoltării fiecăruia dintre noi. Cu cea mai mare admirație și sinceritate pot spune că dumneavoastră vă numărați printre persoanele care au contribuit la pregătirea mea. Am reușit să trec de la un nivel la altul pas cu pas și să ajung și eu „doamna învățătoare”. Vă mulțumesc pentru toate lucrurile învățate de la dumneavoastră, pentru momentele în care m-ați susținut, dar și pentru cele în care mi-ați arătat unde greșeam. VĂ MULȚUMESC!".

           ,,Domna învățătoare Floricica, vreau să vă spun doar atât: mă bucur enorm că ați fost printre puținele cadre didactice care au avut curajul să treacă dincolo de zidul protocolar pe care sistemul, de multe ori, îl impune între dascăl și elev. Mă bucur că ați avut curajul să relaționați autentic și uman cu noi, elevii dumneavoastră, și asta a determinat ca și cunoștințele pe care ni le-ați transmis pe durata celor 4 ani, să rămână pentru eternitate întipărite în ființa noastră . Eu vă sunt recunoscător nu doar pentru cunoștiințele pe care cu atenție și cu dragoste mi le-ați transmis ca și învățătoare, ci și pentru grija și prietenia pe care o aveți față de mine și familia mea. Mă opresc aici, urându-vă să vă bucurați de acest timp pe care l-ați ajuns și de mulțimea oamenilor pe care Dumnezeu vi i-a încredințat ca să-i modelați asemeni unui olar, pentru a ajunge vase de cinste și folositoare lumii întregi".

,,Sărut mâna,mama Floare                          Și acum la încheiere

  Sărut-mâna doamna învățătoare,               Vreau să vă fac o urare

  Sărut mâna,glas duios,                                Dumnezeu să vă binecuvânteze,

 Sărut mâna,suflet frumos!                          Munca să v-o încununeze

S-aveți multă sănătate

Bucurii și spor în toate

Liniște, în suflet soareSărut-mîna ,,mama Floare,,

         Şi-a dăruit întreaga activitate şcolii, cu seriozitate şi mult entuziasm. A fost iubită şi îngăduitoare, dar exigentă atunci când a fost nevoie. A lucrat cu simţ de răspundere, iar acum este mulţumită că a făcut exact ce i-a dictat inima.  A avansat spre toamna profesiei cu forța tinereții, cu discreția omului stăpânit, înțelept, cu darul unui dibaci mânuitor al cuvântului.

       Pentru noi, pentru școala noastră, rămâne omul de la care am învățat să apreciem bucuria de a fi împreună, încrederea în oameni și faptul că munca înseamnă bucurie, energie, experiență, cunoaștere, o figură luminoasă de dascăl, un om integru, de aleasă dăruire, împărțită cu generozitate tuturor deopotrivă, colegi, elevi și comunitate.  Vă dorim prosperitate, sănătate, împliniri în viața personală și energie inepuizabilă! Dumnezeu să vă ocrotească și să vă întoarcă înzecit tot ce ați dăruit în cei 41 ani de carieră!

 Colectivul cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Șintereag.

Director,

Pușcaș Gheorghina 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5