Oare românii chiar riscă să moară de foame?!

Conform unui raport al Băncii Centrale Europene, România se află pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte riscul de înfometare.

România se situează pe primul loc în Europa, conform Băncii Central Europene, şi pe locul 12 în lume, într-un top al ţărilor cu cel mai mare grad de risc de înfometare şi dacă preţurile la produsele alimentare vor continua să crească, atunci românii ar putea muri de foame.

Comparativ cu anul trecut, preţul grâului a crescut cu 85%, cel al porumbului cu 57%, iar al zahărului cu 32%, acesta din urmă ajungând chiar la ultimelor 30 de ani.

Produsele de bază, cum ar fi pâinea şi carnea s-au scumpit cu 30-40%. Producătorii supravieţuiesc cu greutate şi spun că sunt nevoiţi să ridice preţurile deoarece materia de bază s-a scumpit.

Bieţii românaşi riscă să nu mai aibă ce mânca, la fel ca unele ţări africane, precum Algeria, Nigeria, Angola şi altele.

Agricultura românească este complet compromisă. Un raport al Institutului de Cercetare al Calităţii Vieţii din Marea Britanie completează documentul BCE. Raportul britanicilor arată că aproape 2/3 din familiile din România direcţionează întregul venit lunar către produsele alimentare de bază.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5