Oierii din Sângeorz-Băi au ajuns la un consens privind păşunatul pe cei 13 munţi!

Primarul Traian Ogâgău: Mă bucur că lucrurile intră în normalitate

         Traian Ogâgău, primarul oraşului Sângeorz-Băi, anunţă că toţi crescătorii de ovine au ajuns la un consens privind păşunatul pe cei 13 munţi, care însumează 1700 hectare de păşuni. Potrivit acestuia, crescătorii de ovine din oraşul staţiune au peste 10.000 de oi. Acesta s-a arătat bucuros că lucrurile intră în normalitate în ceea ce priveşte oieritul, sperând că şi destinaţia subvvenţiilor primite de la APIA  se vor întoarce în zootehnie, pentru dezvoltarea acestei tradiţii de sute de ani.

„Chiar dacă nu m-au înțeles acum trei ani când tot pentru ei era mai bine, iată că răbdarea este amară, dar roadele sale sunt dulci. Asemenea am procedat și noi, cei care încă din 2016 am promis sângeorzenilor o mai bună gospodărire a resurselor orașului. Astfel, după aproape 3 ani de încercări și piedici, am reușit să găsim consens între oierii care își pasc turmele pe cele peste 1.700 de hectare pe care sângeorzenii le-au moștenit de la înaintașii lor.

Toate acestea în pofida dezinformarilor repetate ale unor indivizi care caută scindarea unei comunități și așa greu încercate de-a lungul ultimilor 16 de ani de administrație dezastruoasă. Totuși, bucuria este cu atât mai mare cu cât lupta a fost mai grea. Asadar, doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați, pentru răbdarea și solidaritatea de care au dat dovadă, arătând tuturor că aici, la Sângeorz, suntem o comunitate unită și așa vom rămâne. Împreună facem lucruri minunate!”, a transmis primarul Ogâgău. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5