Olimpici din şapte judeţe ale Transilvaniei, la Concursul Interjudeţean de Matematică şi Informatică „Grigore Moisil”

Nu mai puţin de 256 de elevi din şapte judeţe ale Transilvaniei participă, în perioada 24-26 martie, la cea de-a XXXV-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică şi Informatică „Grigore Moisil”, cel mai important concurs de acest fel din nord-vestul României.

          Deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 martie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale şi a profesorilor universitari de la UBB Cluj-Napoca care girează acest concurs. Potrivit inspectorului şcolar de matematică Ioan Ioja, 160 de elevi vor participa la concursul de matematică, iar 96 de elevi, la informatică, probele urmând să se desfăşoare la Colegiul Tehnic Infoel, CN „Liviu Rebreanu” şi CN „Andrei Mureşanu”. Pentru mulţi dintre elevi este şi o ultimă verificare înainte de etapa naţională a Olimpiadei de matematică sau a Olimpiadei de informatică. Fiecare judeţ este reprezentat de un lot de 20 de elevi şi 12 elevi la informatică, de nivel gimnazial şi liceal, Bistriţa-Năsăud având două loturi.

          Comisia ştiinţifică este coordonată de profesori universitari de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, fiind incluşi toţi inspectorii de matematică şi informatică din cele şapte judeţe. Fiecare judeţ va avea şi profesor evaluator pentru fiecare nivel de clasă. De asemenea, partener este şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România - Filiala Bistriţa-Năsăud.

      Pentru prima dată, aşa cum remarca inspectorul şcolar general Cristian Nicula, în acest concurs se implică şi Asociaţia Culturală „Grigore Moisil” care răsplăteşte excelenţa prin suplimentarea fondului de premiere. Mai mult, în data de 25 martie, la ora 14:00, la Centrul Cultural Dacia, Asociaţia Culturală „Grigore Moisil” organizează o conferință publică , susținută de Bianca Muntean - Cluster Manager Transilvania IT şi Consul onorific al Estoniei", pe tema Transilvania inovativă". Nu în ultimul rând, va fi instituită o bursă anuală „Grigore Moisil”, instrument prin care vor fi sprijiniţi eevi sau studenți, pasionaţi de informatică şi matematică.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5