Oltean: PDL va depune o moţiune simplă pe Legea descentralizării

PDL va depune o moţiune simplă pe legea descentralizării, întrucât nu a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru o moţiune de cenzură, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

„PDL va depune o moţiune simplă, pentru că nu am reuşit să depunem o moţiune de cenzură. UDMR, care este în coşul de susţinere a actualei puteri, a refuzat să semneze moţiunea de cenzură pe care noi am pregătit-o şi, neavând suficiente semnături, vom depune o moţiune simplă pe descentralizare. În acelaşi timp, în zilele următoare vom sesiza Curtea Constituţională pentru a analiza neconstituţionalitatea acestui act normativ. Este un act care nu realizează apropierea deciziei de cetăţean, ceea ce trebuie să se urmărească printr-un act normativ de o asemenea factură, ci doar face un transfer de sarcini de la ministru la preşedintele consiliului judeţean, reuşind în felul acesta să întărească şi mai mult poziţia preşedinţilor de consilii judeţene”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL BN a mai spus că încercarea PDL- ului de a depune o moţiune de cenzură pe legea descentralizării a fost încercare nereuşită şi aproape imposibilă.

,,Era clar şi noi de la început am fost conştienţi că şansele de a depune o moţiune de cenzură sunt minime, dar ne-am simţit obligaţi să conştientizăm şi să apelăm la toate partidele care se autointitulează, când au ocazia, ca partide de opoziţie, să le conştientizăm de necesitatea unei acţiuni comune. Din păcate, am realizat ceea ce din păcate ştiam. A fost o încercare nereuşită şi aproape imposibilă realizată de către PDL, aceea de a depune o moţiune de cenzură”, a conchis Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5