Ioan Oltean: ,,Nu pică Guvernul! Vă asigur că nicio moţiune de cenzură, în momentul acesta, nu are nicio şansă”

Opoziţia se pregăteşte să sancţioneze cu o moţiune de cenzură anunţul premierului Emil Boc de asumarea a răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor convenite cu FMI.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că moţiunea de cenzură pregătită de PSD, şi susţinută de PNL, nu are nicio şansă, deoarece actuala majoritate este suficient de solidă.

,,Eu vă asigur că nicio moţiune de cenzură, în momentul acesta, nu are nicio şansă. Actuala majoritate este suficient de solidă pentru a depăşi aceste momente şi este pregătită să guverneze. Actuala majoritate este conştientă de greutăţile cu care se confruntă România şi este conştientă că nu există altă cale. Calea populismului aleasă de partidul lui Iliescu, calea populismului unui parlamentar care nu a făcut nimic atâţia ani, acestea nu sunt căi de rezolvare a problemelor cu care se confruntă Guvernul. De populisme suntem sătui”, a susţinut Ioan Oltean.

În opinia lui Oltean, odată ce Executivul condus de Emil Boc îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, se va găsi şi o soluţie de compromis între patronate, sindicate şi Guvern.

,,Vă asigur că până la urmă, patronatele, sindicatele şi Guvernul vor ajunge la o soluţie de compromis care să permită depăşirea acestei stări. Compromisul Guvernului de a renunţa la reducerea salariilor şi a pensiilor este exclus. Dintre toate relele, Guvernul a ales cel mai mic rău”, a precizat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Oltean a subliniat că o remaniere guvernamentală este exclusă în acest moment. Întrebat care vor fi sorţii de izbândă a moţiunii de cenzură pe care Opoziţia se pregăteşte să o depună, dacă pică sa nu Guvernul, vicepreşedintele PDL a răspuns:

,,Nu pică Guvernul! Vă asigur că nu pică Guvernul, şi dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea, veţi vedea că nu va pica Guvernul. Nu există nici un pericol pentru căderea Guvernului”, a conchis Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5