Ioan Oltean: România nu are o Opoziţie care să fie în măsură să preia guvernarea

Mă delimitez de o Opoziţie neconstructivă, de o Opoziţie nepozitivă şi de aceea riscul ca România să intre într-un derapaj lipseşte cu desăvârşire, pentru că România nu are o Opoziţie care să fie în măsură să preia guvernarea şi cred că nici nu o doresc într-un moment în care ţara se confruntă cu problemele, a declarat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oltean a criticat Opoziţia, pentru că în timpul crizei economice, în care au fost luate măsuri nepopulare, ,,nu a venit cu nicio măsură pozitivă care să vină să dovedească că este în măsură să rezolve unele dintre problemele cu care se confruntă România”.

,,În contrast cu atitudinea pozitivă şi constructivă a PDL şi a celorlalte formaţiuni politice din actul parlamentar majoritar, Opoziţia se distinge prin acţiuni distructive. Nu am avut parte nici în această vară de acţiuni pozitive din partea PSD, ca principal partid de opoziţie, nici din partea celor care slugăresc PSD, din partea PNL. Am avut parte de critici vehemente a miniştrilor, a Guvernului, a măsurilor luate, dar niciun program clar care să contrasteze cu programul Guvernului, nicio platformă de guvernare a unuia din cele două partide, nicio măsură pozitivă care să vină să dovedească că este în măsură să rezole unele dintre problemele cu care se confruntă România. Demagogie, demagogie şi iarăşi demagogie. (…) Critic la modul foarte serios atitudinile partidelor din Opoziţie şi cred că o responsabilizare a acestora şi a liderilor se impune cu necesitate,”, a afirmat Ioan Oltean.

El s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte şansele moţiunii de cenzură pe care social-democraţii, cu sprijinul altor formaţiuni politice din Opoziţie intenţionează să o depună în sesiunea parlamentară din toamnă.

,,Rămâne să vedem în ce măsură Opoziţia poate să depună o moţiune de cenzură, în ce măsură această Opoziţie se va dovedi şi întemeiată, în ce măsură Opoziţia va fi unită, în ce măsură Opoziţia va fi serioasă. Până în acest moment nu s-a dovedit a fi nici serioasă, nici constructivă, ci dimpotrivă rău-voitoare şi distructivă”, a menţionat Oltean.

Vicepreşedintele PDL a declarat, referindu-se la posibilitatea retragerii democrat liberalilor de la guvernare, că formaţiunea este responsabilă şi manifestă un interes total faţă de acţiunea unitară a partidului.

,,Sunt create artificial acele grupări de interese în interiorul partidului, ele nu există. Suntem decişi să guvernăm până în 2012”, a concluzionat liderul judeţean PDL B-N Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5