Ioan Oltean: PDL va fi un partid de opoziţie veritabil

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că democrat-liberalii nu se vor alătura niciunei forţe politice componente din cadrul USL în cazul în care alianţa la guvernare se va rupe, ci vor alege să facă o opoziţie serioasă, o opoziţie veritabilă.

,,Vom fi un partid de opoziţie veritabil, de altfel aş spune eu, singurul partid de poziţie real în ţara aceasta, la actuala putere şi evident singurul aprtid poziţionat solid pe eşichierul de dreapta. Repet, principala noastră preocupare este de a dezvolta o opoziţie serioasă la adresa USL şi de a ne reaşeza structurile teritoriale, acolo unde sunt mari dificultăţi. În rest, despre conflicte, despre tensiuni nu mai cazul să vorbim la nivelul PDL. Guvernarea actuală ne obligă să fim un partid puternic de opoziţie, pentru că suntem în faţa unei guvernări cu o lipsă de performanţă fără precedent. Suntem în faţa unui guvern mai slab decâ oricare alt guvern din 1990 încoace. Nu spun doar eu acest lucru. În ultimul timp, tot mai multe voci din interiorul USL, oameni cu o anumită reprezentativitate, oameni care s-au calat pe o anumită poziţie în lupta împotriva Guvernului Boc şi a Guvernului Ungureanu, astăzi vin în mod deschis şi spun că au minţit naţiunea la alegerile din noiembrie-decembrie 2012”, a afirmat liderul PDL BN Ioan Oltean.

Întrebat cum va face PDL opoziţie serioasă, Oltean a răspuns:

,,Nu avem oameni care să se urce pe macarale, nu avem oameni care să îşi dea foc la Palatul Cotroceni, să se lege cu lanţuri în faţa Guvernului, avem oameni serioşi care sunt sănătoşi şi care vor face o poziţie absolut constructivă, prin critici, prin atitudini şi manifestări în spiritul Constituţiei. Aceasta este opoziţia pe care noi vrem să o practicăm 4 ani de zile. Vom recurge şi la mitinguri dacă se vor impune, cu respectarea legii şi fără lozinci de genul: Ieşi afară javră ordinară! Nu veţi auzi din partea noastră o asemenea lozincă, dar niciodată!”, a precizat Oltean.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că, personal vrea ca USL să guverneze până în 2016.

,,Nu am niciun fel de reţinere în privinţa asta. Poporul i-a votat într-o majoritate copleşitoare. Când îi văd acolo pe toţi mă simt în parlamentul Chinei. Le doresc să stea la guvernare până în 2016", a conchis Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5