Ioan Oltean: USL a blocat România şi performanţele lor negative sunt demne de cartea recordurilor

7 noiembrie, ziua cunoscută de noi cei mai în vârstă, ca Ziua Revoluţiei Sovietice, coincide cu un bilanţ al unei guvernări de 6 luni, o guvernare care printr-o analiză onestă, o analiză corectă, este una dintre cele mai lipsite de performanţă guvernări din 1990 încoace, o guvernare care a scos în evidenţă prezenţa unui prim-ministru mai lipsit de performanţă şi de eficienţă decât oricare alt prim ministru din 1900 încoace ca să extind la maximum perioada de timp scoasă în evidenţă de către istoria României, a afirmat deputatul PDL Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oltean susţine că prin cele două rectificări făcute, Guvernul Ponta a eliminat investiţiile.

,,În felul acesta, motorul dezvoltării economice a fost eliminat, România cunoaşte o creştere economică minimă. (…) Preţurile au explodat. Avem o creştere a preţurilor în industria alimentară cu peste 20%. Este cea mai vertiginoasă creştere a preţurilor din ultimii 10 ani. Sigur, se poate vorbi şi de o cauzalitate externă, care este seceta, dar această cauzalitate, nu în totalitate poate fi luată în calcul”, a subliniat Oltean.

Un alt reproş adus guvernării Ponta este acela că au blocat accesarea fondurilor europene. Oltean spune că principala preocupare a Guvernului Ponta a fost de natură politică, şi anume, demiterea preşedintelui României, distrugerea României şi politizarea la maxim a tuturor instituţiilor publice.

,,Au suspendat fondurile europene. România, în momentul acesta, este blocată prin prisma fondurilor europene. Accesarea fondurilor europene este o activitate blocată, şi în felul acesta România este blocată. Orice fel de motivaţie încearcă Guvernul Ponta să prezinte prin care guvernele anterioare sunt vinovate, pot să spun cu certitudine că Guvernul Ponta este principalul vinovat. Ar fi trebuit să ia măsurile colective pe care Guvernul Ungureanu le negociase cu Comisia Europeană. Nu ne asumăm nicio vină pentru că nu suntem la guvernare, noi suntem un partid de Opoziţie. USL a blocat România şi performanţele lor negative sunt demne de cartea recordurilor. (…)Ceea ce întâlnim la nivel naţional, întâlnim şi la nivel judeţean. Dacă judeţul era un şantier de la un capăt la altul, astăzi aceste şantiere încep să dispară şi judeţul devine la fel de arid ca şi o zonă dintr-un deşert african”, a concluzionat deputatul PDL Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5