Oltean: Nu am fost surprins de scrisoarea domnului preşedinte Traian Băsescu. Am fost surprins că nu am ştiut de această decizie

Nu am fost surprins de scrisoarea domnului preşedinte Traian Băsescu. Am fost surprins că nu am ştiut de această decizie a Curţii Constituţionale, însă nu am fost surprins de scrisoarea trimisă, pentru că, repet, domnul preşedinte Traian Băsescu este garantul Constituţiei şi mi se pare absolut normal să vegheze la bunul mers al lucrurilor. În consecinţă sesizarea Domniei Sale mi se pare una normală şi constituţională, de aceea orice altă interpretare este rău voitoare sau ştiu eu, lipsită de substanţă, a afirmat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat de ce preşedintele Traian Băsescu nu a trimis scrisoarea mult mai repede, Oltean a răspuns:

,, A venit astăzi (n.r.- joi, 10 iunie) şi a venit bine, e timp suficient pentru a repara greşeala făcută de Birourile Permanente (...) Toate celelalte moţiuni s-au derulat ţinându-se cont de prevederile Codului de procedură civilă, în sensul că prima şi ultima zi nu s-au luat în calcul, şi în acelaşi timp este adevărat că este prima moţiune de cenzură a cărei dezbatere are loc după decizia Curţii Constituţionale nr 89 din 26 ianuarie 2010, şi este prima moţiune de cenzură care intră în atenţia Parlamentului României, şi aşa se explică greşeala pe care au săvârşit-o membrii celor două birouri permanente”, a explicat Ioan Oltean.

El a precizat că decizia Curţii Constituţionale nr.89 din 26 ianuarie 2010 a fost dată în urma unei contestaţii depusă de mai mulţi parlamentari, contestaţie ce făcea referire la constituţionalitatea Legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe.

Vicepredintele PDL Ioan Oltean a reiterat ideea remanierii Guvernului Boc, care va fi pusă în aplicare imediat după ce moţiunea de cenzură va fi respinsă.

,,După moţiunea de cenzură care cu siguranţă va fi respinsă, Guvernul va încerca să pună în aplicare măsurile de austeritate stabilite prin cele două acte normative. V-am spus săptămâna trecută, vă repet după ce moţiunea de cenzură va fi respinsă discutăm de remaniere guvernamentală”, a spus Oltean.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, joi, conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, menţionând că aşteaptă un răspuns din partea lui Mircea Geoană pentru convocarea Birourilor Permanente reunite.

Comentarii

11/06/10 10:43
Gica Contra

In Constitutie se prevede ca " Motionea se dezbate DUPA 3 zile " , nu in termem de 3 zile !!! .Acest lucru indiferent ca se iau in calcul zile lucratoare sau calendaristice !! Mai repede nu ai voie sa dezbati motiunea !!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5