pesurse.ro

Ioan Oltean, jurnaliştilor: Vă asigur la modul cel mai serios că moţiunea nu va trece

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, răspunzând unor întrebări, că moţiunea de cenzură nu va trece, el dând asigurări "la modul cel mai serios" în acest sens şi precizând că în partid există o linişte "normală", însă nu una totală, în legătură cu acest subiect.

"Nu avem o linişte totală, dar avem o linişte normală vizavi de moţiune", a spus Oltean.
El a spus că s-a discutat despre voturile de la moţiune. "Am avut o discuţie pentru a vedea că niciunul dintre parlamentarii noştri nu va fi implicat în votarea moţiunii", a spus Oltean.
Liderul PDL a precizat că partidul a decis să rămână în afara votării la moţiune, dar dacă sunt unii parlamentari care vor să voteze, se poate întâmpla acest lucru, cu asigurări însă că votul va fi împotrivă.
Întrebat dacă partidul are un plan B în eventualitatea că moţiunea va fi adoptată, Oltean a răspuns poate exista un astfel de plan, dar a ţinut să dea asigurări că demersul opoziţiei va eşua: "Vă asigur la modul cel mai serios că moţiunea nu va trece".
Oltean a mai spus că plecările din PDL "s-au cam terminat".
"Ne putem opri aici cu plecările, au plecat cei care au avut de plecat. (...)", a spus Oltean.
Referitor la deputatul PDL Gheorghe Croitoru, care a declarat că va vota moţiunea, Oltean a spus că acesta este un om, deputat şi democrat-liberal extrem de responsabil şi serios nu va vota moţiunea de cenzură.
El a făcut aceste declaraţii în faţa sediului central al PDL.
Dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură vor avea loc vineri, începând cu ora 9.00. Potrivit calculelor, opoziţia ar mai avea nevoie de doar câteva voturi pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul Ungureanu să cadă.
Parlamentarii PDL au păreri împărţite în privinţa moţiunii de cenzură a opoziţiei, unii având emoţii că aceasta ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5