Moţiunea a picat

Momentele importante din dezbaterea moţiunii de cenzură

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat. Anunţul oficial al rezultatului votului a fost făcut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău. Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură ar fi fost necesare 236 de voturi.

El a precizat că, din totalul de 470 de parlamentari, au fost prezenţi 414.

De asemenea, Pardău a menţionat că au fost distribuite 220 de bile albe şi 220 de bile negre. Din cele 220 de voturi exprimate, 219 au fost în favoarea moţiunii, iar unul a fost anulat.

Politicienii României au săpat, ieri,tranşee de o parte şi de alta a moţiunii de cenzură ,,Moţiunea României majoritare, moţiune populară”.

La dezbaterea moţiunii au asistat, de la balcoanele sălii de plen, peste 100 de persoane. Odată cu dezbaterea moţiunii, în Capitală au avut loc proteste masive ale sindicaliştilor.

Discuţia pe moţiunea de cenzură a început cu 30 de minute întârziere. Aura Vasile (PSD) a rostit un protest faţă de scutieri care ar fi intervenit împotriva protestatarilor.

Premierul Emil Boc a afirmat, la sosirea la Palatul Parlamentului, că membrii opoziţiei trebuie să aibă emoţii pentru rezultatul votului la moţiunea de cenzură şi nu reprezentanţii Guvernului.

El a mai spus, înainte de dezbaterile asupra moţiunii de cenzură, că înţelege nemulţumirea oamenilor afectaţi de criză, dar că şi aceştia trebuie să înţeleagă că Guvernul a făcut ,,exact ce trebuia” pentru a limita efectele acestei crize şi a permite ieşirea din recesiune.

De cealaltă parte, cei mai importanţi reprezentanţi ai Opoziţiei l-au atacat pe preşedintele Traian Băsescu, pe premierul Emil Boc, dar au avut săgeţi în tolbă şi pentru alţi membri ai PDL sau ai Guvernului.

Incidente şi expresii ,,celebre” din timpul dezbaterii moţiunii:

*Senatorul PNL Puiu Haşotti i-a dăruit premierului Emil Boc, în plenul Parlamentului, o carte cu foi albe, pe a cărei copertă de culoare portocalie scria ,,Realizările Guvernului Boc în 2009-2010”.

*Îmbrânceli la intrarea în lojă între invitaţi ai deputaţilor liberali şi ofiţeri SPP.

*Emil Boc: Soluţiile opoziţiei sunt de natură pamfletară.

*Afişe cu mesaje antiguvernamentale, arborate de un grup de tineri la Parlament.

*Vasile Blaga (PDL): Măsurile opoziţiei, o colecţie de lozinci care ar arunca ţara în haos.

*Crin Antonescu (PNL): Boc e primul asistat al ţării. E încă tânăr, trimiteţi-l la muncă.

*Varujan Pambuccian (deputat minorităţi naţionale): Dacă lucrurile nu se rezolvă, ar putea fi ultima moţiune pe care nu o votăm.

*Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu: Aplicarea măsurilor propuse de opoziţie ar duce România în blocaj financiar.

*Elena Udrea (PDL): PNL şi PSD sunt lupi vopsiţi care s-au înfruptat de la masa bogată a statului.

*Victor Ponta (PSD): A început sfârşitul regimului Băsescu.

*Varujan Vosganian către Boc: Urâţi poporul, dezonoraţi funcţia de premier.

*Titus Corlăţean (PSD): Să vorbeşti despre statul de drept în România a ajuns să fie o glumă.

*Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Guvernul Boc rămâne.

* Emil Boc: Raţiunea a câştigat în faţa demagogiei la votul moţiunii.

* Vasile Blaga, după respingerea moţiunii de cenzură: Suntem în grafic.

* Crin Antonescu: E o înfrângere a opoziţiei. Suntem adepţii unei moţiuni dacă se angajează răspunderea.

* Victor Ponta: Guvernul Boc are zero voturi susţinere şi aceasta este valoarea lui.Mergem mai departe.

*Sindicaliştii au încheiat protestul din Capitală şi intenţionează să declanşeze greva generală în toate sectoarele de activitate pentru a determina, în felul acesta, demiterea Guvernului.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5