Democrat-liberalii, în abstinenţă la moţiune

Moţiunea de cenzură "Moţiunea României majoritare, moţiune populară" a fost respinsă, lipsind 17 voturi pentru demiterea Guvernului Boc. Voturile de la Bistriţa au fost previzibile, trei “pro” şi trei abţineri. Chiar dacă protestatarii le-au transmis parlamentarilor să voteze moţiunea, Ioan Oltean, Ioan Botiş şi Ioan Sbârciu, au stat în băncile lor, aşa cum s-a stabilit la nivelul conducerii partidului.

Ioan Oltean: Sunt un om liber, dar membru fidel al PDL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a răspuns criticilor Opotiţiei, care i-au acuzat pe democrat-liberali de laşitate, susţinând că are libertatea de a gândi în deplină cunoştinţă de cauză şi de a acţiona ca un membru fidel al PDl. "Partidul din care fac parte a încercat să mă facă să înghit un broscoi un an de zile. Nu a reuşit. Până la urmă l-am dat afară. Uitaţi-vă la mine, sunt un om liber. Nu am lipici pe pantaloni când mă aşez pe scaun. Am însă libertatea de a gândi în deplină cunoştinţă de cauză şi de a acţiona ca un membru fidel al PDL. De aceea, vă asigur că atitudinea PDL este o atitudine responsabilă, conştientă şi liber-consimţită", a declarat Oltean.

De altfel, deputatul a precizat că doar deputaţii independenţi au dreptul la conştiinţă, ceilalţi trebuie să respecte o disciplină de partid.

Liderul PDL a criticat şi fostele guvernări PSD când au dispărut “fabrici şi uzine”, Banca Religiilor, Banca Agricola sau Bancorex, iar populaţia nu trăia bine pentru că “nu au curs râuri de lapte şi nici munţi de mămăligă în curţile oamenilor nu au fost".

Botiş: Soluţiile propuse de Opoziţie sunt deja în vigoare

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, a catalogat moţiunea de cenzură drept o "butaforie, o scenă de mucava pe care opoziţia a construit-o şi în care nu crede". "Ceea ce doriţi să propuneţi românilor, neimpozitarea pensiilor sub 1000 lei, s-a făcut de ceva timp. Astăzi, în România, peste 3,7 milioane pensionari beneficiază de neimpozitarea pensiilor până în 1000 lei. Astăzi, dvs cereţi încrederea unor oameni din stradă când propuneţi un program care deja există. Câtă credibilitate poate reprezenta un asemenea demers?", a precizat Botiş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5