Pichetări cu impact psihologic

Social - democraţii şi sindicaliştii vor picheta birourile parlamentare ale lui Oltean şi Botiş

Zile grele pentru politicieni, în general, mai ales pentru membrii PDL. Aceste zile, marcate la nivel naţional de asumarea răspunderii Guvernului pe cele două proiecte de lege care au aruncat milioane de români în pragul disperării prin anunţata reducere a lefurilor, a pensiilor şi a multora dintre prestaţiile sociale vor fi asezonate din plin de mişcări sindicale.

De această dată, însă, Opoziţia, mai exact social-democraţii şi marile confederaţii sindicale (Serviciul de Ambulanţă, Pro Lex, CNSLR Frăţia, CSDR) nu vor mai acţiona separat, ci îşi vor coordona acţiunile astfel încât demersurile lor să capete consistenţă.

Mişcări sindicale vor fi organizate şi în teritoriu. Potrivit preşedintelui PSD B-N, deputatul Radu Moldovan, peste 100 de social-democraţi, alături de reprezentanţi ai celor mai puternice organizaţii sindicale, vor picheta, sâmbătă, birourile parlamentare ale deputaţilor PDL Ioan Oltean şi Ioan Nelu Botiş. Singurii care nu au confirmat participarea au fost reprezentanţii filialei judeţene ,,Cartel Alfa”, liderul judeţean Doru Hodoş fiind plecat din ţară, în acest sfârşit de săptămână.

,,În urma întâlnirii de miercuri între Biroului Permanent al PSD şi conducerea celor cinci confederaţii naţionale de sindicat, sâmbătă, vom organiza două acţiuni de pichetare a cabinetelor parlamentare, al deputatului PDL Ioan Oltean şi al deputatului PDL Ioan Nelu Botiş. Membrii din organizaţia municipală, alături sindicalişti de la Serviciul de Ambulanţă, Pro Lex, CNSRL Frăţia, CSDR, vor picheta, între ora 10-11, cabinetele parlamentare ale lui Oltean şi Botiş, iar de la ora 12, alţi colegi de pe Valea Someşului şi Valea Sălăuţei, coordonaţi de preşedintele TSD, Daniel Suciu, vor picheta cabinetul parlamentar al deputatului PDL Ioan Oltean din Năsăud”, a declarat deputatul PSD Radu Moldovan .

Social-democraţii şi structurile de conducere ale confederaţiilor sindicale amintite mai sus au decis de comun acord să se rânduiască în a protesta în faţa cabinetelor parlamentare, pentru a trage un semnal de alarmă asupra măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Boc, şi pentru a-i determina să voteze moţiunea de cenzură.

,,Obiectivul principal al moţiunii de cenzură este stoparea măsurilor criminale pe care Guvernul Boc le ia împotriva românilor. Am văzut că se încearcă tot soiul de manipulări şi încercări că Opoziţia nu îşi doreşte ca această moţiune să treacă. Este un lucru fals.(…) Dacă moţiunea de cenzură nu va trece, vom continua să folosim toate pârghiile legale pentru blocarea acestor măsuri, prin atacarea la Curtea Constituţională, sprijinirea mişcărilor sindicale, susţinerea lor”, a precizat Radu Moldovan.

El a mai precizat că social-democraţii care vor vota împotriva moţiunii de cenzură vor fi daţi afară din partid, fără doar şi poate. În varianta în care moţiunea de cenzură va avea sorţi de izbândă, PSD nu va susţine nicio formulă de guvernare care conţine PDL sau un guvern de tehnocraţi, a mai spus Radu Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a subliniat încă o dată că, PSD va intra la guvernare, doar în urma unor alegeri, cu un premier social-democrat şi cu un program de guvernare de stânga.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5