Omagiu pentru doamna folclorului năsăudean

Astăzi, de la ora 19.00, în amintirea doamnei cântecului năsăudean Valeria Peter Predescu, pe TVR 1, va fi o ediţie specială a emisiunii „Tezaur folcloric”.

Vor participa Alexandru Pugna şi Cornelia Ardelean Archiudean -artişti cu care a împărţit scena ani de zile, Nicolae Valeriu Predescu - fiul interpretei, Nicolae Gălăţean-directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Anuţa Motofelia-care a lansat de curând albumul „Cânt la lume că mi-i dragă”, la care a început să imprime Valeria Peter Predescu.

De asemenea vor cânta Paul Ananie-premiul I şi Eugenia Horoba, marele premiu, la ediţia I a Fesivalului Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc “Valeria Peter Predescu”. Un punct aparte îl va constitui prezenţa Grupului Mioriţa, pe care l-a înfiinţat artista, azi Grupul Valeria Peter Predescu, coordonat de Alexandru Pugna. Pentru emisiune s-au folosit imagini din Arhiva SRTV cu Valeria Peter Predescu, cele mai frumoase filmări dintr-o carieră de aproape 40 de ani. Producător tv este Gheorgiţa Nicolae, emisiunea fiind semnată de Marioara Murărescu, cea care a porinit în lumea realizatorilor de marcă în acelaşi timp cu artista noastră, interviul radio cu Valeria Peter Predescu fiind primul luat de doctorul în folclor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5