Opt echipe de robotică din România, la competiția „DEMO ESENTZA”. Evenimentul, deschis în online de primarul Nicolae Moldovan

Opt echipe de robotică din România s-au adunat laolaltă într-o competiție amicală organizată de către iubitorii de robotică de la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.
Numită „DEMO ESENTZA”, competiția s-a desfășurat în perioada 14-17 aprilie și a adunat la start echipele Vectron - CN Andrei Mureșanu din Dej, SG Bots - LT Solomon Haliță din Sângeorz-Băi, Thobor - CN Calistrat Hogaș din Tecuci, Brick Bot - CN Unirea din Focșani, Prime Tech - Liceul de Informatică Tiberiu Popovici din Cluj-Napoca, Sova Tech - CN Grigore Moisil din București, Boogey Bots - CN Alexandru Vlahuță din Râmnicu Sărat și Cybersouls - CN George Coșbuc din Năsăud.
Ziua de 14 aprilie, prima zi de concurs, a debutat cu o festivitate de deschidere în care a fost invitat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.
„Cu bucurie mă aflu azi alături de dumneavoastră și doresc să subliniez sprijinul administrației locale pentru proiectele robotiștilor. Vă promit tuturor că orașul Beclean va fi o gazdă bună și pentru următoarele ediții ale Taberei de Robotică”, a transmis primarul Becleanului.
La festivitatea care s-a desfășurat online au participat elevi din echipele înscrise în competiție.
La finalul întâlnirii, șeful arbitrilor, Mircea Măierean, a punctat ceea ce urmează din punct de vedere tehnic.
După festivitate a urmat inspecția tehnică a roboților pentru a verifica dacă aceștia îndeplinesc cerințele tehnice.
„Inspecția tehnică a fost realizată de către elevii Deneș Amalia, Budai Krisztian, Zsigmond Arthur, Antal Mihai, Orban Robert, Lechințan Carina, Hordouan Irina, Plaian Maria, Ilovan Dacian, Alexandra Mariașiu”, au menționat organizatorii.
În prima zi , pe post de operator video a fost pe eleva Orban Gabriela.
„Ziua 2 a continuat cu meciuri remote și cu un webinar susținut de nimeni altul decât Mircea Bravo. Ziua 3 a conținut meciuri remote și un webinar susținut de familia de avocați Toma Gabriel și Dora. Ziua 4 a conținut meciuri remote și un webinar susținut de prof. dr. David Iacob de la Universitatea Politehnică din Paris (ENSTA PARIS)”, au mai precizat organizatorii.
Vă amintim faptul că în anul 2018 Becleanul a organizat în premieră națională prima tabără de robotică din România. De atunci, anual se organizează în orașul de pe Someș „Tabăra Națională de Robotică. În anul 2020 din cauza pandemiei a fost făcută o pauză, iar anul acesta competițiile de robotică s-au reluat în mod remote online, echipele putând să își desfășoare abilitățile și de la distanță. De îndată ce va fi posibil, tinerii pasionați de robotică se vor putea întâlni și în mod fizic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5