Ovidiu Creţu: Bănuiesc că bistriţenii mă vor alege şi acum, pentru ce vom face, nu pentru ce s-a făcut. Nu mai candidez în 2020

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a reconfirmat faptul că nu va mai candida...în 2020, însă PSD va pregăti un candidat pe măsură. „Vă anunţ de pe acum, eu nu voi mai candida în anul 2020 şi o să rezolvăm problema de aşa natură încât la alegerile respective să fie pregătit, timp de patru ani, cineva stabilit de organizaţie care să preia, să fie ales şi să continuie ceea ce am început în 2008, adică transformarea Bistriţei într-o Bistriţă europeană, lucru la care eu ţin foarte mult, ţin şi locuitorii, pentru că de aceea m-au ales şi în 2012 şi bănuiesc că m-or alege şi acum, dar nu pentru ce s-a făcut, ci pentru ceea ce vom face.

         Să nu uitaţi chestiunea asta niciodată, nimeni nu te alege pentru ce ai făcut. Ce ai făcut, a trecut, este o bază, o chezăşie, o garanţie că ceea ce spui vei face. Dacă nu vii cu un program să le arăţi oamenilor nişte ţinte spre care te îndrepţi împreună cu ei, nu te vor alege, pentru că nimeni nu votează cu faţa spre trecut, toată lumea votează cu faţa spre viitor”, le-a spus acesta tinerilor social-democraţi.  

         Primarul  Ovidiu Creţu le-a recomandat tinerilor social-democraţi care vor candida la alegerile locale din iunie să stea „cu faţa către oameni”, să îi asculte, să nu le promită mai mult decât pot face.  

         „Să staţi cu faţa către oameni! Este singura chestiune care te duce la înţelegere, la apropiere, la acceptare. În momentul în care te-ai întors cu spatele, pe omul din faţa ta l-ai pierdut. A sta cu faţa către om înseamnă să-l asculţi, să-l înţelegi şi să încerci să-i rezolvi problemele. Mulţi o să vină şi o să vă ceară să le rezolvaţi problemele şi nu o să puteţi. Şi atunci, dacă stai cu faţa către el, îi spui că nu se poate. Nu trebuie să-i dai o speranţă care nu se va mai întâmpla nicicând, gândindu-te că poate a rămas ceva sămânţă acolo... E preferabil să spui în faţă lucrurile aşa cum sunt”, i-a sfătuit primarul Creţu.  

         Edilul Bistriţei le-a spus că şi-au asumat, prin politică, o activitate care le va solicita foarte mult timp. „Pe lângă activitatea profesională din care trăiţi va trebui să faceţi şi activitatea asta politică. Unii veţi reuşi să ocupaţi locuri în administraţie şi atunci vă va fi poate mai uşor, dar alţii nu, şi vă veţi câştiga pâinea şi traiul de zi cu zi la locul de muncă. În plus, veţi face şi acel voluntariat  - care nu înseamnă doar să culegi PET-uri de pe malul apei, ci diseminare de cunoştinţe, diseminare de informaţii, inclusiv cele politice, discuţii cu oamenii”, a transmis Creţu.   

         Acesta a remarcat că acum 15 ani, nu ar fi fost posibilă crearea la PSD a unei astfel de organizaţii de tineret, fapt posibil acum „pentru că organizaţia politică şi administrativă este extrem de performantă”.  

„Am ajuns în situaţia asta, în mod firesc. Era normal să se întâmple. Era normal să se întâmple situaţia asta în 1996 sau 2000, când Bistriţa-Năsăud era dominat tot de stânga, dar de PDL. Între timp ei au devenit de dreapta, au trecut din stânga în dreapta, dar ei au dominat. Schimbarea a început să se facă mai accelerat odată cu alegerea lui Radu Moldovan ca preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD. Lucrurile au început să evolueze şi am ajuns astăzi în situaţia de a fi puternici, în care stânga domină autoritar viaţa politică din judeţul Bistriţa-Năsăud, dar nu doar că domină politic, rezultatele administraţiei  - şi mă refer în special la cele din ultimii patru ani  - sunt fără niciun fel de termen de comparaţie în istoria posdecembristă a judeţului”,a punctat Ovidiu Creţu. 

Comentarii

18/03/16 09:50
Vizitator

Cu aroganta si lipsa de bun simt caracteristice primarului Ovidiu Crețu, care a ajuns la varsta pensionarii, acesta le-a spus tinerilor că el nu se va lupta cu ei în 2020, deoarece nu va mai candida, mulțumindu-se cu un al treilea mandat, începând din 2016. De unde si pana unde Cretu deja se vede cu sacii in caruta mulțumindu-se cu un al treilea mandat. Fie si pentru aceasta sfidare, bistritenii ar trebui sa-i dea o lectie. In orice caz cu inca un mandat "Cretu" se alege praful de Bistrita. Este suficient sa faci o plimbare prin Centrul Istoric proaspăt modernizat care ar trebui să facă plăcere oricărui bistriţean sau turist, însă din păcate la investiţia recent finalizată lucrarile au fost făcute de mântuială şi cu materiale de proastă calitate. Încă de la început, la proiectul european de 10 milioane de euro accesat pentru refacerea Centrului Vechi, primarul Cretu si-a bagat coada alegand un pavaj scump din import, dar de proasta calitate dintr-o roca friabila care se sfarama. Si asta, in timp ce la Magura Ilvei , intreprinderea "Andezitul SRL" produce pavaje de foarte buna calitate din andezit, o roca din familia granitului foarte rezistenta la uzura.
Asadar , din cauza unui individ care crede ca el le stie pe toate, în reabilitarea Centrului Vechi al orașului au fost probleme cu pavajul de proasta calitate, care nici macar nu a fost montat corect şi se mişca. De asemenea, capacele de canal au ruginit, coşurile de gunoi - care au rezistat distrugerilor - la fel. Dupa nici măcar o vară și o iarnă ușoară toată investiția din bani europeni a fost compromisa, iar acum, piatra cubică se sfărâmă de-a dreptul, bucăţile de pavaj cu emblema oraşului s-au fisurat, multe coşuri de gunoi au fost distruse şi stâlpişorii de beton s-au înclinat şi nu mai au mult până cad cu totul. Bistriţenii care trec zilnic prin Piaţa Mică, fie pe jos sau cu maşina, spun că pe zi ce trece dalele se mişcă tot mai tare şi că mai nou acest lucru se simte chiar şi sub roţile maşinilor. Si cu toate astea, primarul Cretu care se lauda ca a supravegheat personal lucrarile, se declara multumit de calitatea acestora in ptoportie de 95%. Probabil prin ochelarii sai se vede altfel decat vad bistritenii.

18/03/16 10:57
Vizitator

Chiar daca se refera la parlamentari, versurile unui cunoscut cantec interpretat de Tudor Gheorghe sunt perfect valabile si in cazul alesilor locali:

N-am fost mult, dar cât am fost,
Trece vremea, trece,
Sigur mi-am făcut un rost,
Trece vremea, trece,
Și mi-e teamă că n-apuc,
Trece vremea, trece,
Să mă bucur că mă duc,
Trece vremea, trece
Și dacă m-aș duce-n sus,
Trece vremea, trece,
Nu m-aș plânge că m-am dus,
Trece vremea, trece,
Dar mi-o fi drumu-napoi,
Trece vremea, trece,
Și mă-ntorc iar printre voi,
Trece vremea trece.

C-am uitat cum e să n-ai,
Trece vremea, trece,
Bani de-o bere și să stai,
Trece vremea, trece,
La o coadă cât un veac,
Trece vremea, trece,
Pentru-o mână de spanac,
Trece vremea, trece,
M-am cam dezvățat să fiu,
Trece vremea, trece,
Om normal și nu mai știu,
Trece vremea, trece,
Cum era când așteptam,
Trece vremea, trece,
Troleibuzul și-njuram,
Trece vremea, trece.

Oricum, e ca terminat,
Trece vremea, trece,
Amărâtul de mandat,
Trece vremea, trece,
Și mă voi întoarce, dar,
Trece vremea, trece,
Ca un fost parlamentar,
Trece vremea, trece,
Care s-a-ngrijit să-și ia,
Trece vremea, trece,
Partea lui, din partea ta
Trece vremea, trece,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5