Sorin Hangan (PNL): Vom face o selecţie riguroasă pentru a avea cel mai bun candidat la Primăria Bistriţa

Alegerile din anul 2016 i-au luat pe nepregătite pe liberallii bistrițeni care au bâjbâit din candidat în candidat ca până la urmă să piardă lamentabil pe mâna lui Stelian Dolha. Președintele Organizației Municipale a PNL, Sorin Hangan, spune că deja au început selecția pentru a avea cel mai bun candidat la alegerile locale din 2020.

Rep.: Care este situația în acest moment în PNL Bistrița?

Sorin Hangan: Situația e bună, avem un Birou Permanent Municipal funcţional, depunem în fiecare ședință de Consiliu Local proiecte bune care din păcate sunt respinse, deoarece PSD are din păcate majoritatea și se votează doar după cum dictează liderul. Au fost cazuri în care proiecte de ale noastre au fost respinse pentru ca apoi să apară pe ordinea de zi ca fiind proiecte ale PSD. Nu contează până la urmă cine își arogă paternitatea proiectelor atâta timp cât ele sunt utile penntru bistrițeni.

Din punct de vedere al organizării interne, am început selecția candidaților pentru Primăria Bistrița, lista este deschisă, oricine se poate înscrie și sperăm că până în toamnă să avem desemnat unn candidat care să și câștige alegerile locale.

         Rep.: Am înțeles că printre numele vehiculate este și cel al lui Ioan Turc care, chiar dacă este președinte județean, își dorește o candidatură la fotoliul de primar.

         Sorin Hangan: Domnul președinte și-a exprimat dorința de a candida, dar așa cum spuneam o să fie o selecție riguroasă, primii doi, trei clasați vor participa la un sondaj de opinie, iar cel care va fi mai bine clasat urmează să fie susținut de partid.

         Rep.: Există riscul ca partidul să fie din nou scindat din cauza orgoliilor?

Sorin Hangan:  Nici în trecut nu a fost vorba de o scinndare și nici în viitor nu vom putea discuta despre așa ceva. E normal ca cei care nu vor fi selectați să aibă unele resentimente, dar până la urmă suntem o echipă unită iar scopul final este binele bistrițenilor.

         Rep.: Luați în calcul o eventuală candidatură a lui Teodor Ovidiu Crețu?

         Sorin Hangan: Nu, cu siguranță nu. Trebuie să luăm în calcul și faptul că Emil Radu Moldovan nu îl mai vrea pe Ovidiu Crețu ca și primar așa că șansele să îl vedem candidat sunt minime. Se vehiculează tot mai mult ideea ca actualul viceprimar Niculae să fie cel care va reprezenta PSD-ul la alegerile locale. Totuși, să nu uităm că Ovidiu Crețu este un om foarte orgolios și că în acest moment vorbim de o dictatură ascunsă în spatele democrației. Există consilieri locali PSD care niciodată nu au luat cuvântul în nicio ședință de consiliu. Votează pur și simplu la comandă. La noi în PNL este democrație, fiecare are dreptul la o opinie și dacă este pertinentă se ţine cont de ea, în schimb, la PSD nu este cazul.

         Rep.: În cazul în care veți câștiga Primăria Bistrița care este principalul lucru  pe care îl puteți aduce nou în administrație?

         Sorin Hangan: Primul lucru pe care îl voi face este acela de a schimba modul în care funcționarii publici interacționează cu cetățenii, pentru că suntem deficitari la acest capitol. Apoi îmi doresc ca municipiul să aibă o strategie de dezvoltare. Pentru că în acest moment nu există o strategie, în fiecare an avem excedent bugetar la capitolul dezvoltare, în fiecare an milioane de euro nu sunt cheltuite deoarece nu există proiecte în care să se investească. 14 milioane de euro au fost în excedent anul trecut… Este anormal ceea ce se întâmpă acum în Primărie, nu este normal ca toate lucrările efectuate să  fie la un preț mult supraevaluat și de o calitate îndoielnică.

         De asemenea, cred că aș putea aduna în jurul meu un număr de specialişti cu viziune care să pună în practică tot ceea ce Bistrița are nevoie. Dar deocamdată este prematur să discutăm despre aceste lucruri până când partidul nu își va desemna candidatul.

         Rep. În perioada următoare PNL Bistrița urmează să intre într-o perioadă fierbinte în care luptele interne vor fi mai acerbe ca niciodată mai ales că pe lângă Sorin Hangan, Dorin Dobra și mulți alții și președintele județean Ioan Turc își dorește să ocupe fotoliul de edil în loc să fie interesat de cel de președinte al Consiliului Județean sau de unul de parlamentar, așa că așteptăm cu interes furtuna care se anunță încă de pe acum.

Comentarii

25/03/18 09:42
alegator

Sunt "convins!" Si la alegerile trecute ati tot selectat...! Puneti un PDL-ist hotoman!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5