Ovidiu Creţu: Nu plec din primărie, până nu vom avea pârtie

Carmen Bulz: Ce înseamnă calcule manageriale?

Ovidiu Creţu: Un calcul managerial ia în considerare o conjunctură mult mai largă, spre deosebire de calculul contabil care se referă strict la un obiect, fără să ia în considerare ceea ce se întâmplă în timp, şi astfel în jurul lui, duce la nişte concluzii false. Atunci când faci o investiţie de valoare mare, trebuie să iei în considerare tot ce influenţează acea investiţie. Aş putea spune că în cazul Wonderland ar trebui luată în considerare, inclusiv sănătatea copiilor, care se va îmbunătăţi prin practicarea sportului. Noi discutăm de dezvoltarea unei zone de 274 de hectare, care poate să însemne venituri de peste 3 milioane de euro pe an din ceea ce se face acolo, şi respectiv taxe şi impozite locale.

Carmen Bulz: Plecând la cele spuse de domnul Gheorghe Tuţă (n.r. – consilier municipal PDL), de ce nu aţi prezentat aceste calcule manageriale şi consilierilor în comisii, ca să evităm genul acesta de discuţii în şedinţe?

Ovidiu Creţu: Pentru că aceste calcule manageriale se bazează pe previziuni, pe care trebuie să le ştie managerul, pentru că e greu să discuţi în felul acesta, mai ales că în şedinţa de comisii, nimeni nu a întrebat nimic de aceste lucruri. Toată lumea se limitează la studiul de fezabilitate care face calculul strict pe operaţiune şi pe vânzarea biletelor. Degeaba, am explicat în nenumărate rânduri că nu acesta este mobilul principal, ci dezvoltarea zonei întregi.

Carmen Bulz: Domnul Tuţă a mai ridicat o problemă importantă. Drumul de acces la pârtie. Înainte de a avea pârtie, trebuie să avem şi drum, să ajungem cumva la pârtia respectivă…

Ovidiu Creţu: Domnul Tuţă uită că s-a opus din răsputeri drumului care duce şi la pârtie şi la Parcul Industrial, mă refer la varianta ocolitoare Bistriţa Sud care nu este ieşită din joc. E adevărat că au reuşit să o ameţească, dar nu să o omoare chiar de tot.

Carmen Bulz: Este o ambiţie a dumneavoastră acest proiect Wonderland, această pârtie de schi?

Ovidiu Creţu: Este o ambiţie a mea de a rezolva oraşul. Şi Parcul Industrial este o ambiţie a mea. Şi Pădurea Schulerwald este o ambiţie a mea. Şi Parcul Municipal este o ambiţie a mea. Şi Wonderland este o ambiţie a mea. Şi multe altele sunt ambiţii ale mele, dar aceste ambiţii ale mele se bazează pe o viziune de dezvoltare a municipiului Bistriţa.

Carmen Bulz: Când vom avea un răspuns final în ceea ce priveşte aprobarea creditului de 40 de milioane de lei?

Ovidiu Creţu: Eu cred că undeva în luna iulie va fi finala la ministerul de Finanţe, adică, din nou, aceeaşi treabă, numai că de data aceasta, sper să se discute politic (n.r. - râde).

Carmen Bulz: Domnule primar, nu ar trebui să începem cu lucruri de bun simţ, străzi asfaltate, şi mai apoi, pârtii de schi şi alte viziuni de felul acesta?

Ovidiu Creţu: Dacă o să ne cumpărăm palton numai după ce o să avem cămara plină şi toate celelalte, nu o să ne cumpărăm palton niciodată. Eu cred că trebuie să mergem cu toate. Sunt străzi care trebuie asfaltate, o să ajungă să se asfalteze străzile respective, dar repet noi discutăm de străzi pe care locuiesc 20 de familii, 50 de familii, 100 de familii. Deci, atâţia oameni circulă pe străzile acelea. Nu discutăm de străzile din zona centrală a oraşului care sunt reabilitate.

Carmen Bulz: Nu v-aţi ridicat problema de ce aceste viziuni, ambiţii ale dumneavoastră, cum le numesc unii consilieri, nu reuşiţi să le împărtăşiţi, să le faceţi înţelese şi celorlalţi, oricâte orgolii politice ar fi la mijloc?

Ovidiu Creţu: Dar eu sunt convins că ele sunt înţelese perfect şi dacă ar fi venit ideea din altă parte, ar fi fost susţinute fără rezervă. Dar, dacă vin din partea asta, sunt contestate şi sunt căutate tot felul de motive ca să fie respinse. E un joc politic, nu e altceva aici…

Carmen Bulz: Veţi rămâne în istorie cu ,,pârtia lui Creţu”…

Ovidiu Creţu: Râde (n.r.)…Eu sper să rămân cu pârtia lui Creţu, a cui o fi. Nu are importanţă, e un obiectiv care deblochează un întreg sector, turismul de sport şi agrement.

Carmen Bulz: Vom avea  pârtie şi când, domnul primar?

Ovidiu Creţu: Nu plec din primărie, până nu vom avea pârtie (n.r.- râde)…

P.S. Interviul apare, cu regretul că am lăsat un jurnalist cu tupeu de borfaş să o ia înainte şi să îşi asume interviul, semnându-se nestingherit. De data aceasta, mi-am luat pumnul direct în faţă, dar mi-am învăţat lectia…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5