Ovidiu Creţu: Pentru mine, majoritatea care se va exprima la referendum va fi VOX DEI

Liderii grupurilor consilierilor municipali, cu excepţia democrat-liberalului Gheorghe Tuţă, şi-au prezentat poziţia cu privire la cele două întrebări adresate bistriţenilor la referendumul local de duminica aceasta. Dacă pe tema menţinerii străzii Liviu Rebreanu ca zonă pietonală, toată lumea politică locală spune DA, pentru varianta ocolitoare Bistriţa Sud nu există consens. Pe scurt – PSD, PNL, PP-DD spun DA, UDMR lasă votanţilor dreptul de a decide după propria conştiinţă, iar PER spune NU.  

 

***

          În preambulul întâlnirii cu presa, primarul Ovidiu Creţu a reitarat câteva dintre motivele care îl fac să creadă, alături de bistriţeni, în acest proiect.

          “Această variantă ocolitoare este, aşa cum am spus de nenumărate ori, cea mai importantă investiţie pe care pe care municipiul Bistriţa a avut-o în istoria lui, motorul de dezvoltare pentru următorii 20 ani. De aceea, eu am susţinut-o şi o susţin, şi văzând că există o problemă, un bulgăre care s-ar putea rostogoli să împiedice această enormă investiţie, am declanşat procedurile pentru referendum. Dacă vom renunţa la această investiţie, să o facem prin votul explicit al cetăţenilor din Bistriţa, exprimat la un referendum”, a precizat edilul municipiului.

          Ovidiu Creţu a spus explicit că varianta Bistriţa Sud este singura finanţabilă în perioada 2014-2020.

          “Atunci când m-am prezentat în campania electorală, din 2012, pentru al doilea mandat de primar, unul dintre obiectivele principale era realizarea variantei ocolitoare Bistriţa Sud. În campanile nu am fost combătut pe acest proiect pentru că se ştia că 70% din cetăţenii municipiului doresc variant ocolitoare.

          Declar şi acum, ca şi în 2011, dacă se găseşte o altă variantă care să se realizeze acum, iar nu peste 15-20 ani, sunt de acord cu orice alt traseu care să menţină banii aici.

          Avem scris negru pe albdin partea CNADNR că această variantă, pe acest traseu, de 14.58 km, este singura finanţabilă în perioada 2014-2020”, a adăugat primarul Bistriţei.

          Ovidiu Creţu a adăugat că, indiferent de prezenţa la referendum, oraşul va fi administrat după părerea celor care vin să-şi exercite votul, aşa cum este normal în orice democraţie.

          “Dacă, prin absurd, se vor prezenta 1000 de oameni la vot, iar 501 vor spune într-un fel, voi face toate demersurileca lucrurile să se întâmple aşa cum a dorit acea majoritate. Am făcut acest demers pentru a consulta cetăţenii referitor la o problemă extrem de importantă. Consider că cei care se vor prezenta la urne sunt cetăţenii responsabili, cărora le pasă şi pe părerea cărora ne vom baza. Eu îmi doresc să îşi exprime părerea toţi cetăţenii cu drept de vot din Bistriţa, dar unii, aşa cum se întâmplă la toate alegerile, nu îşi doresc să îşi exprime părerea din varii motive.

          Atunci noi trebuie să mergem şi să luăm părerea celor care doresc să şi-o exprime, celor care au atitudine şi să administrăm oraşul după părerea celor care s eprezintă la vot.

          Nu există o altă variantă în democraţie mai clară, mai limpede, mai de esenţă decât referendumul.

          Pentru mine, majoritatea care se va exprima va fi Vox Dei, adică voi urma, în tot ceea ce pot, cu toate propunerile mele ca să se rezolve problema în spiritul votului de duminică”.

Comentarii

26/09/13 15:20
Vizitator

Se stie ca primarul detine o suprafata de teren in zona prin care a propus traseul centurii 2Sud.
Iata ce declara acelasi individ inca in anul 2009: “Da, am acolo 45 de ari, cumpărați prin 2000-2001. Dacă va fi să îl vând la un preț bun, normal că îl vând. Soția l-a moștenit de la socrul meu, din câte știu sunt deja făcute actele de împroprietărire”. Cu alte cuvinte, in mintea primarului, prioritatea nu este rezolvarea traficului de tranzit prin soseaua de centura ci modul in care aceasta poate sa contribuie la cresterea valorii terenului pe care il detine. Restul nu conteaza. Tocmai de aceea sustine cu atata inversunare ca varianta 2Sud este singura finanţabilă în această perioadă, ceea ce de fapt este o minciuna. Daca ar fi fost un om corect, atunci cel putin ar fi formulat la referendum 2 variante de traseu din care alegatorul sa poata alege.

26/09/13 20:08
NU 1 Nord

NU 1Nord

Nu vrem Varianta Ocolitoare 1Nord. Nu vrem ca Varianta Ocolitoare să treacă prin oraşului Bistriţa şi prin mijlocul cartierelor Unirea şi Viişoara.

Pe acest traseu vrem o pistă pentru biciclişti şi pietoni pentru a ajunge la Pădurea Studenţilor(Schulerwald) şi la bazele sportive şi de agrement din zonă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5