14 august. Se anunţă o şedinţă aprinsă în Consiliul Local

Consiliul Local al municipiului Bistriţa se va întruni din nou în şedinţă, miercuri 14 august. Se anunţă o şedinţă lungă şi încinsă. Şedinţa va începe la ora 14.00, se va desfăşura în sala mare de şedinţe a Primăriei municipiului Bistriţa, iar pe ordinea de zi sunt înscrise 16 proiecte de hotărâre.

Johann Dieter Krauss, Horst Gobbel şi Marcel Lupşe, cetăţeni de onoare ai municipiului Bistriţa

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: Printre punctele de pe ordinea de zi vom avea şi proiectul privind decernarea sau conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa pentru trei personalităţi: domnului Johann Dieter Krauss, preotul paroh al Bisericii Evanghelice, profesorului Horst Gobbel şi pictorului Marcel Lupşe.

Handbalul, din nou, în atenţia consilierilor locali

Se repune pe tapet proiectul de hotărâre privind aprobarea susţinerii financiare multianuale a Clubului Sportiv Municipal Bistriţa pentru activitatea desfăşurată de echipele de handbal masculin şi handbal feminin. (iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa). Echipa de handbal feminin a CSM Bistriţa riscă să fie desfiinţată, asta după ce Consiliul Local Bistriţa a respins în şedinţa ordinară din 31 iulie proiectul care prevedea aprobarea susţinerii financiare multianuale în perioada competiţională 2013-2016. Nici preşedintele clubului bistriţean, Adrian Moldovan, nici primarul Ovidiu Creţu nu au reuşit să-i convingă pe unii aleşi locali, că performanţa şi „obiectivele” se fac cu bani. A doua oară, poate  e cu noroc…

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: Voi readuce în discuţia Consiliului Local solicitarea Clubului Sportiv Municipal Bistriţa pentru finanţarea echipelor de handbal. Sper ca de data aceasta să avem mai mult succes cu finanţarea sportului.

Punctele termice, pas cu pas

Şapte puncte de pe ordinea de zi vizează stabilirea destinaţiilor fostelor puncte termice aflate în proprietatea publică a municipiului Bistriţa.

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: De asemenea, revenim cu punctele termice. Am avut un proiect de hotărâre care cuprindea punctele termice. Aveam nevoie de 14 voturi. Am cerut atunci o pauză de consultare să discutăm şi ni s-a cerut să venim cu câte o hotărâre pentru fiecare punct termic, astfel încât să fie votate cele dorite a fi votate. Şi vom veni practic cu aceleaşi puncte termice, doar că astfel structurate.

Referendum local pentru centură şi pietonal

Proiectul de hotărâre cel mai nevralgic priveşte organizarea unui referendum local în vederea consultării cetăţenilor municipiului Bistriţa asupra unor probleme de interes local.

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: Un proiect important este proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum local referitor la varianta ocolitoare Bistriţa Sud 2. Am hotărât să fac acest demers, pentru că varianta ocolitoare Bistriţa 2 Sud este de departe cel mai important proiect pe care l-a avut municipiul Bistriţa. Cifra de 174 de milioane de euro nu s-a mai vehiculat niciodată, nici măcar când a fost construită zona industrială cu Comelf şi celelalte zone de acolo. Această variantă ocolitoare este motorul dezvoltării municipiului pe următorii 20 de ani într-o zonă în care există disponibilităţi de dezvoltare extraordinar de mari. Anul trecut, acum doi ani, am considerat că nu e nevoie de referendum pentru că întotdeauna sunt oameni care vor fi deranjaţi şi care sigur vociferează, uneori, mai mult decât e cazul, dar lucrurile au început să ia o turnură îngrijorătoare, spun eu. Ori, ca să renunţ la un astfel de proiect, cred trebuie să ai acordul, în mod explicit, al cetăţenilor şi solicit bistriţenii, cetăţenii, să vină la vot să spună: vrem sau nu vrem. Dacă referendumul va spune una sau alta voi respecta cu stricteţe ceea ce doresc cetăţenii. Însă, de data aceasta, consider că proiectul nu poate fi abordat altfel decât în această variantă. Repet, este un proiect vital, de însemnătate crucială pentru municipiul Bistriţa, unde nici primarul, nici consilierii nu pot spune: facem aşa (… ) Pentru că am mai avut solicitări de deschidere pentru circulaţiei rutiere în zona pietonală, introducem cu ocazia aceasta şi o întrebare pentru zona pietonală: Doriţi menţinerea în continuarea a străzii Liviu Rebreanu ca zonă pietonală? Da sau nu? Pentru că cei care au spaţii comerciale, birouri acolo, mi-au solicitat insistent să deschid zona respectivă. Până la urmă dacă tot face, referendumul pentru centura ocolitoare facem referendum şi pentru zona pietonală.

Comentarii

12/08/13 13:59
Vizitator

Cata nesimtire din partea primarului Cretu cand el detine o suprafata de teren in zona Zavoaie pe unde ar urma sa treaca traseul centurii care ar duce la sacrificarea Padurii Codrisor si la poluarea zonei cu cele mai multe activitati sportive si de agrement. Ca sa nu mai spunem de spitalul TBC amplasat aici tocmai datorita aerului curat din preajma padurii si a raului Bistrita. In plus, locul este instabil supus fenomenului de alunecari de teren si tocmai padurea este cea care tine sub control cel mai bine manifestarea fenomenului de alunecare. S-au vazut situatii cand ziduri de sprijin din beton nu au facut fata fenomenului. Ei bine la numeroasele reactii de respingere a acestei solutii inclusiv in instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila, cum poti sa vi din nou si sa soliciti un referndum pe aceeasi tema?
Cateva intrebari de bun simt: De ce nu au fost consultati cetatenii inainte de intocmirea proiectului pentru aceasta varianta? Daca totusi cetatenii vor spune "nu" sau referendumul va fi invalidat din lipsa de cvorum, cine plateste cheltuielile de proiectare?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5