Conferinţă de presă la Primăria Bistriţa

Ovidiu Creţu vrea bani la buget, prin supraveghere video…

Supravegherea video a circulaţiei în municipiu este o metodă modernă pe care primarul vrea s-o implementeze pe artere precum: B-dul Independenţei, Calea Moldovei, B-dul G-ral Grigore Bălan, 1 Decembrie, B-dul Republicii – în zonele de vecinătate cu unităţile şcolare.

Sistemul ce va fi introdus – spune Ovidiu Creţu – este menit să contribuie la temperarea celor care depăşesc viteza admisă. Sumele rezultate în urma aplicării amenzilor vor fi împărţite, în mod egal, pentru bugetul Primăriei şi pentru firma care va realiza această dotare.

Proiectul de hotărâre pentru această măsură figurează pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 29 ianuarie.

Viitoare colaborare între Agenţia Naţională de Cadastru şi Primăria municipiului Bistriţa

Premergător şedinţei ordinare a Consiliului Local, de joi, primarul a expus şi motivele iniţierii unui alt proiect de hotărâre, cel privind aprobarea Protocolului de colaborare între Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi municipiul Bistriţa. Scopul urmărit, spune Ovidiu Creţu, este realizarea cadastrului general în vederea înscrierii din oficiu în Cartea Funciară a tuturor imobilelor existente pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale. Astfel, se va putea urmări mai bine mişcarea cadastrală, iar datele vor fi obţinute gratuit şi accesul la baza de date va fi atât pentru Primărie, cât şi pentru Oficiul de Cadastru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5