Parastas, la un an de zile, în memoria MS Regele Mihai I al României, la Biserica Ortodoxă din Zagra

Cu multă pioşenie, demnitate, respect, regrete şi încărcaţi de emoţii, membrii Clubului Monarhiştilor Bistriţeni au participat, la Biserica Ortodoxă din Zagra, la slujba parastasului în memoria MS Regele Mihai I al României, la împlinirea unui an de la trecerea la cele veşnice a MS, în data de 5 decembrie 2017, când a trecut în lumea celor drepţi.

Ceremonialul religios deosebit şi specific a fost oficiat, cu multe emoţii şi amintiri despre MS Regele Mihai I al României şi Familia Regală, de către PC preot protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu, care a trăit alături de cei prezenţi momente de regrete eterne pentru trecerea în eternitate a MS şi s-au rugat pentru odihna sufletului acolo unde nu este durere, nici întristare, cu viaţă fără de sfârşit.

Deosebita iniţiativă aparţine preşedintelui Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, dr. Marius Nicolae Pop, fiind motivată pertinent locaţia datorită faptului că MS Regele Mihai I al României şi Regina Ana alături de principesa Margareta şi prinţul Radu , Elena cu soţul, au fost oaspeţi de seamă ai bisericii şi comunei Zagra, trei ore şi jumătate, în urmă cu 12 ani, în ziua de 31 decembrie 2006, după ce MS Reegele Mihai I a avut o întâlnire cu ÎPS Bartolomeu Anania şi i-a cerut binecuvântarea de a vizita judeţul Bistriţa-Năsăud pentru a se reîntâlni cu cetăţenii şi cu obiceiurile de iarnă pentru Crăciun şi Anul Nou, în această străveche parte de ţară.

Vizita a fost una istorică, regele împreună cu regina au sărutat Evanghelia şi Sfânta Cruce, regele a intrat în Sfântul Altar şi a semnat în Evanghelie.

Emoţionat, PC protopop Ioan Dâmbu a exclamat: „Mâine România va intra în UE, Zagra şi zăgrenii au intrat astăzi, cu o zi înainte", fiind aplaudat de rege şi familia regală.

Anul Nou 2007 a fost petrecut de MS Regele Mihai I la Mănăstirea Nicula, în prezenţa ÎPS Bartolomeu, în rugăciuni şi smerenie.

Parastasul de la Biserica Ortodoxă Zagra s-a oficiat în prezenţa membrilor Clubului Monarhiştilor Bistriţeni din Bistriţa, Beclean, Şieu Odorhei şi Zagra, venind şi localnicii la aflarea veştii că se oficiază Parastasul pentru MS Regele Mihai, pentru a se ruga şi rememora momentele de fericire atunci când a vizitat româneasca aşezare, fapt subliniat şi de PC preot protopop Ioan Dâmbu în scurta şi emoţionanta cuvântare, despre valoarea şi simbolul regalităţii în România şi importanţa pe care a avut-o MS în istoria României.

Au fost momente de profund regret, iar preşedintele CMR a lăcrimat împreună cu cei prezenţi.

Dumnezeu să-i aibă sufletul în paza Sa!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5