Clubul Monarhiştilor Bistriţeni a adus un deosebit omagiu MS Regele Mihai I al României, la aniversarea vârstei de 96 ani

Într-o atmosferă demnă şi sobră a avut loc, la Casa Argintarului din Bistriţa, o deosebită, sensibilă şi explicită conferinţă, organizată de Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, condus de dr. Marius Nicolae Pop, prilejuită de împlinirea a 96 de ani a MS Regele Mihai I al României, la care au participat membrii clubului, invitaţi şi un public numeros şi doritor de a cunoaşte adevărata istorie a Regalităţii în România.
A onorat cu prezenţa prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, reprezentantul Guvernului României în teritoriu, invitaţi din Germania etc.
Aniversarea Regală a MS Regele Mihai I al României a fost evocată într-un cadru decent şi cu mult respect de către dr. Marius Nicolae Pop, preşedintele clubului, aducându-i un deosebit omagiu din partea Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, MS Regele Mihai I, iar gândurile tuturor membrilor sunt îndreptate spre rugăciuni pentru sănătatea, trăirea în pace şi linişte, viaţă lungă a MS Regele Mihai I.
Proiecţia filmului „Vizita MS Regele Mihai I în judeţul Bistriţa-Năsăud, în 1997, în urmă cu 20 de ani, pozele surprinse în acel moment, cât şi primul interviu realizat la Palatul Culturii Bistriţa cu MS Regele Mihai I, privind evenimentele de la 23 august 1944, fiind o premieră în România despre acest act istoric. A fost un moment de reflecţie şi meditaţie privind sinusoidele istoriei României, aflarea purului adevăr.
Despre semnificaţia deosebită a evenimentului au vorbit, cu argumente, exemplificări şi omagii aduse MS Regele Mihai I al României: Traian Parva Săsărman, care a prezentat cartea „Istoria Monarhiei în România”, prof. istorie Claudiu Şular de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, dr. Tiberiu Podani – vicepreşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni şi oaspetele Michael Werner, cetăţean român-german, preşedinte ANRM – Filiala Sălaj.
Un recital de cobză, cu muzică autentică de pe vremea regilor, a fost susţinut de prof. Emil Rednic, de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.
S-a intonat Imnul Regal şi s-a făcut o rugăciune cu cei prezenţi, împreună cu PC protopop Ioan Frişan, de la Biserica Greco-Catolică, pentru sănătatea, pacea şi liniştea MS Regele Mihai I al României.
Au fost vizitate, apoi, expoziţia de filatelie şi numismatică dedicată Regilor României, organizată de col. (r.) Zsoldos şi jurnalistul Marius Chiuzan.
A urmat un moment de socializare a membrilor clubului, cât şi a celor prezenţi la eveniment.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5