Parcările de pe str. Zimbrului şi Lalelelor, cu plată. Parcările de reşedinţă plătite, asigurate între orele 15.30-8.00

Consiliul Local va dezbate, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului local al municipiului Bistrița nr.141/26.10.2017 privind aprobarea regulamentelor pentru administrarea parcărilor, cu plată și de reședință, amenajate în municipiul Bistrița

         Anul trecut, au fost aprobate noile regulamente pentru administrarea parcărilor, cu plată și de reședință, amenajate în municipiul Bistrița, fiind înlocuite cele adoptate ultima dată în anul 2012.

“Odată cu implementarea celor două regulamente, respectiv ianuarie 2018, au fost înregistrate diverse sesizări şi propuneri cu privire la modificarea unor prevederi ale celor două regulamente. Cea mai relevantă este adresa Confederației Naționale Sindicală ”Cartel ALFA” – Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Bistrița – Năsăud, Sindicatul IPROEB Bistrița și Sindicatul ROMBAT Bistrița, înregistrată la Primăria municipiului Bistrița nr.7680/30.01.2018, prin care se solicită revenirea la programul anterior de asigurare a locurilor de parcare de reședință atribuite, respectiv cel de la ora 08.00 la ora 15.30, în numele sutelor de angajați a celor două societăți, a căror program de lucru este între orele 07.00 – 15.00”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Astfle, achitarea tarifului de parcare asigură utilizarea locului de parcare zilnic de la ora 1530 până la ora 0800. Utilizatorul va putea folosi parcarea şi între orele 0800 şi 1530 fără să achite o taxă suplimentară, dar în cazul în care parcarea rămâne liberă, aceasta poate fi folosită de o altă persoană, până la ora 1530. Primăria municipiului Bistriţa răspunde, prin Serviciul Public Poliţia Locală a municipiului Bistriţa, de asigurarea locului de parcare, în cazul ocupării abuzive a acestuia, de către alte persoane decât utilizatorul locului de parcare, între orele 1530 şi 0800.”

            De asemenea, municipalitatea propune introducerea parcărilor de pe străzile Zimbrului și Lalelelor, în regim cu plată, după amenajarea lor, asta pentru că sunt ocupate, în totalitate, zilnic. Este vorba despre 43 de parcări de pe str. Zimbrului şi alte 25 de locuri de parcare de pe str. Lalelelor.

 

La capitolul contravenţii, se va introduce prevederea potrivit căreia constituie contravenţie staționarea pe locurile de parcare rezervate prin contract de către agenți economici, faptă săvârşită de către persoane fizice şi juridice contraveniente, proprietari sau deţinători cu orice titlu ai autovehiculului. Fapta se sancţionează cu amendă de la 65 lei la 300 lei pentru persoanele fizice şi persoanele juridice, precum şi cu sancţiuni complementare de blocare şi ridicare a autovehiculului. Constatarea contravenţiei şi întocmirea procesului-verbal al contravenţiei, se face de către polițiștii locali din cadrul Poliției locale a municipiului Bistriţa.

Comentarii

23/05/18 11:15
Bistritean

Am auzit ca se vor face "parcari pentru autovehicule " ... PE HOTAR ... pentru cei care vin cu masina in oras... , nu locuiesc aici si n-au nici neamuri care sa le cedea " locul lor de parcare " ... cat stau ori raman in oras . Valabil peste tot in Romania...
Maaa... parca a inebunit " lupu"... care a inceput " sa pasaca NUMAI iarba "... si drumurile publice, strazile ori soselele, toate se "privatizeaza " si degeaba mai platim taxe si impozite ca deja NU MAI SUNT PUBLICE ... si cum lasi masina ... cu ti-o ia cu japca cineva ... un " smecher anume "... situat in gratiile primariilor locale .
Jalnic... in ce situatie am ajuns ... sa nu mai ai tu loc pe drumurile "patriei" ... sa nu mai ai loc tu loc prin parcari ... si sa fi nevoit sa te duci " pe hotar "... unde si acolo este tot proprietatea cuiva... si unde in loc de amenda, capeti un " par in cap " de la cio.par.lani... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5