Exclusivitate

Părintele din Corvineşti, chemat la Ceruri, în timp ce se afla cu preoţii la Beclean, la şedinţa cu episcopul Vasile Someşanul. Colegii au rostit o rugăciune şi au aprins lumânări

La Beclean, preoții din întreg protopopiatul s-au întrunit astăzi la conferința preoțească de primăvară, ce s-a desfășurat sub prezidarea PS Vasile Someșanul. În deschiderea conferinței, ierarhul le-a vorbit clericilor despre importanța discutării pe tema celor două Taine: “În măsura în care ne străduim să pătrundem în tainele credinței noastre, în noi sporește pacea, liniștea și bucuria și puterea credinței mărturisitoare prin faptele iubirii”. Pe lângă tema abordată, preoții au vorbit despre experiența lor ca preoți și despre eventualele probleme cu care se confruntă.
În acest cadru preoţesc, părintele Ioan Peştina din Corvineşti a trecut la veşnicie. Surse din cadrul preoţilor ne-au declarat că în această şedinţă părintele din Corvineşti a intervenit de vreo 3 ori, având doleanţe legate de apropierea mai mult de credincioşi, prin oferirea gratuită de cărţi religioase. La un moment dat colegii au constatat că nu se mai mişcă. A făcut infarct, fiind chemată de urgenţă ambulanţa. Medicii deşi l-au resuscitat şi l-au transportat la spital, nu au putut decât să constate decesul. Părintele a fost operat, în trecut, de două ori la inimă. La această oră sute de credincioşi îşi aşteaptă părintele în satul unde a slujit din anul 1972, adică peste 40 de ani. Vrednicul părinte Ioan Peştina a fost un om de aleasă cultură, în anul 1995 pictând în frescă biserica, la sfinţire fiind prezent arhiepiscopul Irineu Bistriţeanul. Credincioşii ştiu că între Paşti şi Rusalii porţile Cerului sunt deschise. Drum bun pe calea îngerilor, părinte ! Înmormântarea va fi oficiată vineri, ora 13.00, de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Andrei.

Comentarii

27/05/14 22:42
Simona Lolici

Dumnezeu sa-l odihneasca ! A fost un om minunat, cum rar se mai intalneste in ziua de azi ! Ma bucur ca am avut ocazia sa il cunosc si sa ma indrume si sa ma sfatuiasca in momentele de cumpana a vietii mele ! Cu durere in suflet si cu gandul ca cei dragi , cum mi-a fost si domnul parinte Pestina , trec in nefiinta , ma intristeaza nespus . SINCERE CONDOLEANTE familiei si doamnei Pestina , pe care o respect si o stimez din prima clipa . Dumnezeu sa-l ierte ! A fost un om bun !!!

28/05/14 08:38

Vestea decesului parintelui Ioan Peştina, a adus multă tristeţe în familiile noastre. Îl cunoaştem bine încă din anul 1972 când a venit la Corvinesti. A fost un om de o aleasă cultură, un om cumsecade, un om vrednic şi bun.
Acum (intre Sf.Pasti si Rusalii) când portile cerului sunt deschise, îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică, iar familiei sa-i dea alinare.
Drum bun, pe calea cerurilor deschise, părinte !

28/05/14 09:20
Cristian Adrian

Sincere condoleante si DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA! Un om minunat in special pentru mine un numai fiind nasul meu ,a fost omul care cu mult timp in urma mi-a redat sansa de a trai din nou. Cu multa tristete si durere in suflete sintem alaturi de familia si de scumpa noastra nasa,un ultim adiós ,si fie ca Dumnezeu sa-l primeasca de-a drepta LUI!

28/05/14 18:52
florina petras

SINCERE CONDOLIANTE din partea familiei PETRAS din Bidiu
Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5