Cu pasul, cu privirea, cu sufletul...

Părintele Ioan (Suciu) în Ţara Sfântă

Cucernicul preot de la Biserica „Sf. Treime” din Bistriţa a străbătut şi domnia sa singurul loc de pe pământ de care mi-este oarecum dor şi mie. Noi căutăm afectuos în lumea noastră un loc. Poate astronauţii din secolele ce vor veni vor spune: „ _Haideţi să călătorim spre planeta noastră, acolo unde a venit Fiul lui Dumnezeu deschizându-ne cerul şi viaţa veşnică.!”
„ –Am vrut mult să merg în Ţara Sfântă şi am reuşit acest lucru acum, în Marele Post –zice părintele Ioan.
-Cum vi s-a părut pământul lui Israel în primăvară?
- În ansamblu, ca privire generală, Ţara noastră este cu mult mai frumoasă, deşi au şi lucruri deosebite. Au însă şi mult deşert... Stânci, piatră. Am stat o săptămână şi am parcurs cele mai frumoase locaţii ale creştinismului. Există la ei o grijă deosebită pentru a amenaja fiecare centimetru din ţara –mică aşa cum o au- spre a avea asigurată o afluenţă turistică, spre deosebire de noi... Am parcurs Ierusalimul, emoţionanta Calea a Crucii, am intrat în Biserica Sfântului Mormânt, am fost la Biserica românească.
- Aţi trecut şi în partea de Est?
- Da, am trecut pe la Zidul Plângerii, de unde se vede moscheea aia cu cupola aurită a lui Omar. E nu ştiu cum... să-i vezi pe iudeii ultraortodocşi cum se tot pleacă la nişte pietre. Ei n-au decât Vechiul Testament. Aşa au ajuns, fiindcă L-au respins pe HRISTOS.
Am fost în Betleem. E acum la palestinieni. Unele locuri sfinte sunt în Israel, altele la palestinieni. Am fost în Muntele Taborului, în Valea Iordanului. E un loc frumos, cu multă verdeaţă. Am mers în Galileea, la Cana şi Nazaret, la Marea Tiberiada. Şi la Marea Moartă am fost. Am făcut baie în Marea Moartă...(părintele râde cu bucurie jucăuşă –n.n.). Am trecut prin pieţele lor, prin bazaruri.. Au de toate, dar legumele sunt exagerat de mari, colorate de parc-ar fi vopsite...
x
Pentru orice creştin este firească dorirea de a vedea Locurile Sfinte pe unde au trecut paşii Fiului Tatălui din cer ai dumnezeieştilor Apostoli. Cu atât mai mult este de înţeles această bucurie pentru un preot care slujeşte o viaţă Stăpânului HRISTOS.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5