Părintele Iosif Sabău a fost chemat la Domnul

Preoţia este Sfânta Taină prin care cei chemaţi de Dumnezeu şi anume pregătiţi de a sluji Bisericii Sale primesc harul Sfântului Duh necesar pentru a-i învăţa, pentru a-i sfinţi pe credincioşi prin săvârşirea Sfintelor Taine şi pentru a-i conduce la mântuire.

Sfânta Taină a Preoţiei a fost pentru părintele protopop Iosif Sabău o adevărată binecuvântare. În al 64-lea an al vieţii părintele Sabău a fost chemat în ceata Drepţilor, de-a dreapta Domnului. Zeci şi zeci de credincioşi au trecut pragul Bisericii “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, unde părintele Sabău a slujit o viaţă, să-şi ia rămas bun de la păstorul sufletelor noastre. Părintele de la biserica de lângă Coroana, a menţinut vie flacăra credinţei prin dăinuirea pentru biserică, îmbinând harul preoţesc cu dragostea pentru enoriaşi şi ţinuturile natale. În familia preotului, dragostea de Dumnezeu şi de neam era ceva firesc, valori care s-au regăsit şi în formarea şi educarea celor doi copii, băiatul fiind preot, iar fiica farmacistă. După o lungă activitate pe „ogorul domnului” unde a avut mereu credinţa drept sprijin, miercuri seara, părintele a fost chemat la Ceruri.

† Cu adâncă durere şi regret în suflet, cu inima cernită, soţia-preoteasa Maria, anunţă încetarea din viaţă a scumpului ei soţ, preot IC STAV. SABĂU IOSIF, în al 64-lea an al vieţii, după o scurtă suferinţă, în data de 12.01.2011, ora 16.11, om şi preot de o aleasă omenie, soţ, tată şi bunic cu calităţi deosebite şi cu un suflet nobil.

Corpul neînsufleţit se află la Biserica de la Coroana, iar înmormântarea va avea loc în data de 15.01.2011, ora 11.00, cu participarea P.S. Vasile Someşanul.

Dormi în pace scumpul meu soţ

Soţia-preoteasa Maria

† Fam. preot Sabău Tiberius cu soţia şi copiii, şi fiica Suciu Adela cu soţul şi copiii, cu adâncă durere sufletească anunţă dispariţia fulgerătoare din viaţă a scumpului lor tată, socru şi bunic, după o scurtă suferinţă. Tăticule drag, noi nu vom uita niciodată sufletul tău bun şi plin de omenie şi mereu vei fi în inimile noastre.

Dumnezeu să te aşeze în rândul celor drepţi.

† Cu profundă durere vestim tuturor trecerea la cele veşnice a părintelui IOSIF SABĂU, la vârsta de 64 ani.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 15.01.ora 11, în Biserica Ortodoxă Coroana şi va fi oficiată de P.S. Vasile Someşanul şi un sobor de preoţi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace

Protopop Alexandru Vidican,

în numele tuturor preoţilor

† Cu profundă tristeţe am aflat despre prematura trecere la cele veşnice a celui care a fost preot IOSIF SABĂU. Condoleanţe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Familia Naghiu Mihai şi Doina

† Cu deosebit regret şi compasiune, suntem alături de familia Suciu Adela şi Tudor în greaua pierdere pricinuită de decesul tatălui ei, preotul IOSIF SABĂU. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei să-i ofere mângâiere.

Familiile Lungu, Fontu, Frandeş, Brătfălean, Cătană, Toma, şi Făgădaru

† Fam. Raita Marcel este alături de d-na preoteasă Maria în greaua încercare prin care trece acum, când se desparte de soţul său, preot SABĂU IOSIF, cu care au slujit peste 20 de ani. Să-i fie ţărâna uşoară şi sufletul să-i fie aşezat în rai.

† Fam. Stupinean Valer este alături de familia preot Sabău Tiberius, în greaua încercare prin trecerea la cele veşnice a scumpului lor tată, preot SABĂU IOSIF. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi în viaţă să-i mângâie.

Comentarii

15/01/11 21:20
Natalia David

personal, regret mult disparitia prematura a Pr.Sabau, ca enorias al Bisericii dela Coroana. Eu si familia mea am trait aceeasi drama cu 10 ani in urma cind sotul si tatal s-a stins la 65 de ani. Ma voi ruga la Dumnezeu ca familiei parintelui protopop Sabau sa-i dea putere sa mearga mai departe pentru a-i cinsti memoria.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

14/01/11 19:38
VLAD DANIEL

Fam.Vlad Daniel alaturi de familia preot Sabau Tiberius ,in imensa incercare prin trecerea la cele vesnice a scumpului lor tata,preot SABAU IOSIF.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,iar celor ramasi putere .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5