Părintele Ștefan Borodi, dezbatere despre implicarea în viața Bisericii, cu elevii bistrițeni

sursa Radio Renasterea

Anul 2014 a fost declarat la nivelul Patriarhiei Române, Anul Omagial al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

În această perioadă la Bistrița, sub îndrumarea Pr. Protopop Alexandru Vidican, au loc o serie de programe de catehizare a tinerilor în ceea ce privește participarea lor la Sfânta Liturghie, pregătirea lor pentru primirea Sfintei Taine a Împărtășaniei, precum și implicarea lor în lucrarea filantropică a Bisericii.

Grupul de elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, implicați în concursul național de proiecte duhovnicești “Sfânta Euharistie – Lumina Vieții” s-au întâlni la sediul Protopopiatul Ortodox din Bistrița cu Părintele Ștefan Borodi, ce este implicat în proiect alături de profesorul de religie Andrea Pintilescu. Părintele le-a vorbit despre Sfânta Taină a Pocăinței și despre Sfânta Taină a Euharistiei, precum și despre foloasele duhovnicești ale primiri acestor Sfinte Taine. După această întâlnire, cei 40 de copii prezenți la întâlnire au vizitat cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia și Centrul de zi pentru vârstnici Sfântul Simeon, de la sediul Protopopiatului. Copiii s-au arătat impresionați de lucrarea filantropică a bisericii și s-au arătat dornici să facă și ei fapte bune pentru semenii lor aflați în dificultate.

Comentarii

18/03/14 17:42
N.Ganea

Activitate frumoasa dar insuficienta doar din partea parintelui Borodi,intr-un oras in care pacatele vin la pachet din alta parte ( baruri de noapte ,internet,televiziune etc.). Va fi foarte greu atata timp cat exista in paralel toate astea.Nu zic ca nu e bine ce se face,dar nu uitati parinte ca" exemplul negativ primeaza la tinerii nostri",iar familia face foarte putin pentru a-i duce pe un drum bun pe acestia.Este tot atat de adevarat ca tinerii nu prea pot fi dusi la biserica cum eram dusi noi de parinti cu mai muti ani in urma.Poate d-na prof Andreea Pintilescu ma va contrazice si va fi bine daca ar putea-o face cu argumente.Nici eu nu urmaresc neaparat critica si mi-as dori sa facem ceva real pentru cei ce vin dupa noi din punct de vedere al credintei.Nu disperam insa,poate ceasul al 12-lea nu a sosit inca! Doamne ajuta !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5