Ştefan Cristian, fiul părintelui Ştefan Borodi, 10 pe linie la Bacalaureat. Performanţa se moşteneşte în familie, fratele lui, Paul, este student la Medicină

Bucurie mare în familia preotului Ştefan Borodi, de la Catedrala Ortodoxă de pe Odobescu din Bistriţa. Fiul acestuia, Ştefan Cristian Borodi, are 10 plin la Bacalaureat. În urma contestaţiei prima medie pe „Liviu Rebreanu”, 9,95, s-a transformat în 10, profesorii de la centrul de corectură din Sibiu dând 10 la informatică, înaintea contestaţiei nota de la corectorii din Covasna fiind 9.85. Cristian este absolvent al profilului Matematică-informatică şi va urma Universitatea Babeş -Bolyai, Informatică-engleză.Olimpic la Informatică, tânărul este o mândrie a şcolii din care provine.
Mai are un frate, Paul Borodi, student la Medicină, la UMF Târgu Mureş, şi el foarte studios, participant la conferinţe de profil, recent primind un Locul I la un concurs de ştiinţe medicale în Craiova, sub coordonarea prof. dr. Octav Rusu, renumit medic ortoped din Mureş.
Felicitări Ştefan Cristian Borodi, cinste ţie, profesorilor şi părinţilor - preoteasa Maria şi preotul Ştefan Borodi.
10 plin la Bacalaureat are şi Ilinca-Elena Sava, de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” de la specializarea Ştiinţele naturii. A doua medie, 9,96, a fost obţinută de Paul Tîrlişan, olimpic năsăudean, care nu a mai făcut contestaţie, deşi clar lua 10, însă el este deja admis la Oxford.
De remarcat faptul că elevii noştri au nimerit la un centru de corectură unde avem impresia că profesorii nu cunosc prea bine limba română, notele de la Covasna fiind mult prea departe de adevăr. O elevă de la Colegiul Andrei Mureşanu a luat în urma recorectării lucrării 10 la Română de la profesorii de la Sibiu, cei din Covasna dând doar 6. Şi sunt multe exemple de diferenţe de 3 sau 4 puncte. Nu e posibil să ştirbeşti viitorul copiilor, 4 puncte diferenţă e strigător la cer, cine va răspunde pentru viitorul acelora ce nici măcar nu au mai facut contestaţii şi care poate aveam 9 în loc de 6 şi puteau să dea la facultatea dorită ?

Comentarii

13/07/19 09:18
Anonim

E foarte adevărat ceea ce ați scris referitor la corectorii din Covasna, același lucru s a întâmplat și la capacitate anul acesta.s au bătut joc de copii buni,nu le plăcut ce au scris copii noștri în limba română,copii cu medii marii de a lungul celor 4 ani de gimnaziu,copii premianți,au fost depunctați sub orice cristică.dar Dumnezeu are grijă și de acești copilași.atat le doresc corectorilor din Covasna multă sănătate, să învețe limba română căci suntem în România,iar punctele care nu le au dat elevilor să și le adune la carnetul de conducere sau unde vor intr un sertar ,numindu le punctele anilor 2019 .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5