Felicitări! Paul Someşan, primul la concursul de admitere al Facultăţii de Informatică de la UBB. Bistriţeanul este de cinci ori campion naţional la ciclism

Încă o dată se dovedeşte că elevii bistriţeni fac performanţă în informatică. Paul Someşan, absolvent al profilului Matematică-informatică al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa este primul la concursul de admitere al Facultăţii de Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

După cum ne declară doamna director Susana Gălăţan, Paul a fost tot timpul un copil muncitor, rezultatele neîncetând să apară, fiind olimpic la informatică. „A fost un elev mereu activ şi implicat în problemele şcolii, făcând parte din Consiliul de Administraţie al Elevilor. Era pasionat şi de ciclism, aducând rezultate deosebite pentru Bistriţa şi probabil că sportul l-a ajutat să nu fie emotiv. Suntem extrem de mândri de performanţa lui la ce subiecte dificile s-au dat anul acesta, mai ales că timpul de lucru a fost scurt”, declară director Susana Gălăţan.

Paul a obţinut, la concursul de Informatică, nota 9.4, iar media de admitere a fost 9,7, fiind calculată ţinând-se cont de faptul că este olimpic, dar şi în funcţia de media de la BAC. De altfel, Paul Someşan a avut la Bacalaureat 9,78 (10 la Informatică, 9.85 la Matematică şi 9,5 la Română).

A reuşit această performanţa având alături şi pe profesorii de Informatică Constantin Gălăţan, Ciprian Mureşan şi Silviu Candale, cărora Paul le mulţumeşte.

Bistriţeanul este şi de cinci ori campion naţional al ciclism, obţinând trei titluri la downhill şi două la enduro. „Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe parcursul liceului. Colegilor de generaţie le urez succes în ceea ce şi-au ales să facă şi să nu uite că munca este cheia succesului şi că orice vis poate deveni realitate”, este mesajul transmis de Paul Someşan.

Acesta ne-a mai declarat că şcoala online nu a fost o piedică petru el, din contră, s-a putut axa pe priorităţi pentru a-şi atinge performanţele dorite. Proaspătul student mai are o soră, pe Roxana, şi ea elevă la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, în clasa a V-a, la secţia germană.

Îl felicităm pe Paul Someşan pentru performanţa lui, pentru faptul că, iată, a obţinut cea mai mare notă la concursul de admitere la una dintre cele mai renumite universităţi europene în domeniul IT-ului, unde concurenţa este mare şi examenele sunt dificile. Îi felicităm şi pe părinţi pentru un asemenea copil bine educat şi nu putem decât să-i transmitem mult succes pe mai departe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5