Partida Romilor şi-a definitivat listele de candidaţi pentru 14 comune şi oraşele Beclean şi Năsăud

                   Listele pentru alegerile locale au fost finalizate.  Partida Romilor Pro-Europa își dorește consilieri locali în 14 comune și orașele Năsăud și Beclean, se arată într-un comunicat de presă.

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud,  consilierul judeţean  Emil Neia Lăcătuș, s-a întâlnit cu liderii romi din marile comunități din județ  pentru a definitiva cele 16 liste cu viitorii candidaţi pentru funcţia de consilier local. Discuțiile s-au purtat în cadrul unei ședințe de Consiliu Director, acolo unde președintele Emil Neia Lăcătuș a prezentat situația organizației județene. ”Partida Romilor Pro-Europa va participa la alegerile locale pe liste proprii doar în comunele și orașele unde romii reprezintă o comunitate numeroasă și bine definită”, a precizat acesta.

Pentru județul Bistrița-Năsăud, președintele Emil Neia Lăcătuș a confirmat că liste separate vor fi depuse în orașele Beclean și  Năsăud, dar și în comunele Rodna, Teaca, Lechința, Budești, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Petru Rareş (Reteag), Nimigea, Șieu Măgheruș, Milaș, Silivașu de Câmpie, Ciceu Mihăiești.

”E vorba de o listă pe care vor apărea cinci sau șase nume, personalități rome din comuna respectivă. Deocamdată, nu știm dacă vom avea și candidați la funcția de primar, dar este un lucru puțin probabil. Listele vor ajunge la președintele Nicolae Păun și la prim-vicepreședintele Cătălin Manea, Nicolae Păun având ultimul cuvânt în aprobarea lor”, explică președintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș.

În ceea ce privește Consiliul Local Bistrița sau Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, președintele Emil Neia Lăcătuș a precizat că nu au fost luate decizii definitive, dar propunerea este ca romii să nu prezinte candidat la Primăria Bistrița sau președinția Consiliului Județean. Și în acest caz, decizia aparține președintelui Nicolae Păun si prim-vicepresedintelui Cătălin Manea, care este responsabil de zona N-V si Centru, urmând ca situaţia să fie lămurită în şedinţa Consiliului Director la nivel naţional, care va avea loc în viitorul apropiat.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5