Parva, Romuli şi Teaca, incluse într-un proiect naţional de combaterea sărăciei și marginalizării! Prefectul Frenţ: Trebuie identificate cât de repede persoane care se înscriu cerințelor proiectului!

Astăzi a fost semnat Protocolul de colaborare interinstituțională la nivelul județului Bistrița-Năsăud pentru implementarea proiectului ”Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale”.  Acest proiect, care dispune la nivel național de un buget total de 113.076.750 de lei și care este finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 are, ca obiectiv major consolidarea capacităţii Serviciilor Publice Locale de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor de a furniza cetăţenilor vulnerabili servicii profesioniste şi bazate pe o abordare integrată a problemelor care îi aduc în situaţia de vulnerabilitate, de a preveni şi combate prin metode eficiente situaţiile de sărăcie, marginalizare şi excluziune socială.

Astfel, prin concursuri organizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale, specialiști din fiecare domeniu sunt desemnați pentru a se ocupa de coordonarea echipelor locale din UAT-urile unde va fi implementat proiectul. Echipele locale vor oferi servicii comunitare în mod integrat(sociale, medicale și educaționale) în vederea reducerii sărăciei și excluziunii sociale într-un mod eficient și sustenabil. Beneficiarii protocolului semnat astăzi sunt acele unităţi administrativ-teritoriale din județ în care există comunităţi cu grad de marginalizare peste medie şi severă, și anume Teaca, Romuli, Parva.


”Acest proiect reprezintă o oportunitate foarte bună pentru identificarea problemelor și rezolvarea acestora în comunitățile care suferă de marginalizare. Trebuie identificate cât de repede persoane care se înscriu cerințelor proiectului, pentru a-l putea demara. De asemenea, îmi doresc să existe o coordonare cât mai eficientă la nivel județean pentru identificarea unei strategii comune de combatere a fenomenului de marginalizare și a efectelor sale”, a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenț.

__________________________
Semnatarii protocolului de colaborare interinstituțională sunt: Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud, Agenția Județeană de plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Școlar al județului Bistrița-Năsăud, Direcția de Sănătate Publică Județeană, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Unitatea Administrativ Teritorială/SPAS Romuli, Unitatea Administrativ Teritorială/SPAS Parva, Unitatea Administrativ Teritorială/SPAS Teaca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5