Patru ani de la înființarea Gărzii de Intervenție Prundu Bîrgăului, respectiv de la operaționalizarea modulului SMURD Beclean

Joi, 9 iunie a.c. şi vineri, 10 iunie a.c., reprezintă două repere importante în activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița - Năsăud. În urmă cu patru ani, în data de 9 iunie 2012, a fost inaugurată subunitatea de intervenție din Prundu Bîrgăului, iar în ziua următoare, a avut loc operaționalizarea modulului SMURD în cadrul subunității de intervenție Beclean, inaugurată în anul 2002.
Prin înfăptuirea celor amintite mai sus, I.S.U. „Bistrița” a atins un deziderat extrem de important, atât pentru unitatea noastră, dar mai ales pentru comunitățile deservite de aceste două subunități de intervenție. Obiectivul principal este acela de a oferi servicii de calitate cetățenilor județului Bistrița - Năsăud, și nu numai, prin asigurarea unui timp optim de răspuns în situații de urgență ce intră în competență noastră de gestionare.
De la înființare, respectiv operaționalizarea modului SMURD și până în prezent, cele două subunități de intervenție au asigurat gestionarea unui număr de 6000 situații de urgență pe Valea Bîrgăului, până la limita cu județul Suceava și un număr de 4900 situații de urgență în zona de vest a județului, până la limita cu județul Cluj. Intervențiile au fost dintre cele mai diversificate, pornind de la cele de stingerea incendiilor și alte misiuni specifice pompierilor (înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme, protecția comunităților etc) şi până la asigurarea asistenței medicale prespitalicești de orice natură. Raioanele de intervenție ale celor două subunități sunt străbătute de DN 17, o arteră de comunicație rutieră extrem de circulată, dat fiind faptul că asigură legătura între Transilvania şi Moldova, iar evenimentele rutiere sunt din ce în ce mai complexe.
Tot în această perioadă, mai exact în data de 1 iulie 2016, se vor împlini patru ani de la înființarea Dispeceratului Integrat I.S.U. – S.A.J. Bistrița – Năsăud, structura ce asigură monitorizarea şi dispecerizarea tuturor situațiilor de urgență din județul nostru. În acest dispecerat activează pompieri militari şi personal medical specializat din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița – Năsăud ce lucrează în echipă pentru alocarea resurselor necesare oricăror situații de urgență din zona de competență.
Cu această ocazie, le urăm colegilor care activează în aceste structuri multă sănătate, putere de muncă şi avem convingerea că vor continua, cu aceeași rigurozitate, lupta contracronometru pentru salvarea vieților oamenilor, animalelor şi protejarea bunurilor materiale şi a mediului înconjurător.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5