La un an de existenţă, S.M.U.R.D. a intervenit în peste 2000 de situaţii de urgenţă în Beclean şi în Prundu Bîrgăului

La începutul lunii iunie s-a împlinit un an de zile de la operaţionalizarea modulului SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Beclean, respectiv de la dislocarea Gărzii de Intervenţie Prundu Bîrgăului, care aparţine de Detaşamentul de Pompieri Bistriţa.
Raionul de intervenţie al Gărzii de Intervenţie Beclean asigură gestionarea situaţiilor de urgenţă pe teritoriul unui oraş (Beclean – raion de bază) şi a 14 comune, însumând 73 de localităţi. Suprafaţa raionului de intervenţie este de aproximativ 919 km2, cu un număr total de aproximativ 16150 gospodării şi o populaţie de aproximativ 48289 locuitori, în timp ce raionul de intervenţie al Gărzii de Intervenţie Prundu – Bârgăului asigură gestionarea situaţiilor de urgenţă pe teritoriul a 4 comune, însumând 13 localităţi. Suprafaţa raionului de intervenţie este de aproximativ 464 km2, cu un număr total de aproximativ 6.807 gospodării şi o populaţie de aproximativ 19305 persoane.
În perioada analizată, Garda de Intervenţie Beclean a intervenit la un număr de 936 situaţii de urgenţă ( peste 85 % fiind cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D.), iar subunitatea din Prundu Bîrgăului a asigurat intervenţia la un număr de 1304 situaţii de urgenţă ( 90 % fiind cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D.). Dislocarea Gărzii de Intervenţie Prundu Bîrgăului, respectiv operaţionalizarea modulului SMURD în cadrul subunităţii din Beclean, au apărut ca o necesitate, având în vedere faptul că distanţa dintre Detaşamentul de pompieri Bistriţa (care asigura intervenţia în zona Văii Bîrgăului până la limita cu Suceava) şi cea mai îndepărtată localitate - Piatra Fântânele – este de 46 km, iar pompierii militari din aceste două subunităţi asigură o intervenţie promptă în cazul accidentelor de circulaţie produse pe Drumul Naţional 17 care face legătura între Transilvania şi Moldova, precum şi pe celelalte drumuri din raioanele de intervenţie. Cu acest prilej joi este Ziua Porţilor Deschise la subunitatea pompierilor din Beclean, iar vineri, Ziua Porţilor Deschise la subunitatea pompierilor din Prundu Bîrgăului.

Comentarii

06/06/13 07:55
Un cititor ...

Cinste si aprecieri deosebite acestor oameni minunati, care-si sacrifica viata lor, pentru a salva pe altii si sunt cu adevarat, in cel mai bun sens, in slijba cetateanului ! Felicitari !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5