Patru autosanitare noi vor completa parcul auto al Ambulanţei bistriţene

Ministerul Sănătăţii a alocat Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud un număr de patru autosanitare noi, achiziţionate prin programul multianual de reînnoire a parcului auto din serviciile de  ambulanţă. Astfel, la Bistriţa vor ajunge câte o ambulanţă tip C2 şi tip B2 (4x4) şi două tip B2 (2x4).

          “Ministerul Sănătăţii nu a comunicat exact data livrării autosanitarelor, dar sperăm ca acestea să intre în dotarea SAJ-BN până la finele anului. Aceste autospeciale sunt foarte binevenite, deoarece parcul auto nu a fost împrospătat din decembrie 2011 (când au fost primite două ambulanţe B2). În prezent, SAJ-BN deţine un parc auto de 29 autosanitare, din care 15 autospeciale de urgenţă (1 tip C2 şi 14 tip B2). Majoritatea sunt în funcţiune din anul 2008, fiecare având peste
350.000 km rulaţi”
, precizează dr. Annabella Muzsi, manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

          Potrivit sursei citate, cea mai exploatată autosanitară este cea tip C2,  deoarece este singura ambulanţă cu medic din dotarea SAJ-BN. “Din 2008, de când a intrat în parcul auto SAJ-BN, aceasta a avut un regim de exploatare non-stop, fiind singura ambulanţă de acest tip. Cele mai vechi autosanitare de urgenţă sunt două Mercedesuri din 2002/2003 care sunt în funcţiune în  zona Năsăud. Ambele au rulat peste  450.000 km”, explică dr. Annabella Muzsi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5