Patru lechinţeni, reţinuţi pentru 38 de furturi

Patru tineri, suspectaţi de comiterea a 38 de furturi pe raza mai multor localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 zile, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud. În cazul unui minor, instanţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

„În urma cercetărilor derulate de către polițiștii din cadrul Poliţiei Beclean, Biroului de Investigaţii criminale Bistriţa, Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au fost identificaţi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 27 de ani, toţi din comuna Lechinţa, suspectaţi pentru comiterea a 38 de furturi pe raza municipiului Bistriţa, localităţilor Lechinţa, Chiraleş, Budacu de Jos, Sărăţel, Herina, Blăjenii de Jos şi Sânmihaiu de Câmpie”, menţionează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Cele cinci persoane sunt suspectate că, în perioada august 2012-aprilie 2013, au sustras bunuri (produse cosmetice, alimentare, scule electrice) şi sume de bani din societăţi comerciale şi locuinţe, case de vacanţă, anexe gospodăreşti, autoturisme, precum şi componente de la instalaţiile de cale ferată, cauzând un prejudiciu în valoare de 121.559 lei. Furturile erau comise după ce, în prealabil, întrerupeau alimentarea cu energie electrică a clădirilor şi deconectau sistemele de alarmă şi de supraveghere video.

“Cu ocazia efectuării a patru percheziţii domiciliare, au fost identificate şi recuperate bunuri sustrase în valoare de 22.000 lei şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 8.000 lei în vederea luării măsurilor asiguratorii. De asemenea, în urma cercetărilor, au rezultat date că unul dintre suspecţi, S.E. de 24 ani, a condus un autoturism neînmatriculat şi a deţinut şi comercializat fără drept articole pirotehnice”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei bistriţene.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, identificarea tuturor participanţilor şi tragerea la răspundere penală a acestora, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5