Patru noi magistraţi bistriţeni, numiţi prin decrete prezidenţiale

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretele de numire în funcţia de judecător, respectiv procuror, a peste 100 de persoane care au fost declarate admise la concursul de admitere în magistratură organizat de către Consiliul Superior al Magistraturii. Pe listă figurează şi trei judecători care vor profesa la Judecătoria Bistriţa - Ciobanu P. Mioara – Mariana, Judecătoria Beclean - Ceucă G. Sofia – Otilia şi Judecătoria Năsăud - Constantin N. Mihăiţă.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a fost numit în funcţie Marius Temeian. Ocuparea postului de procuror de la Năsăud ar trebui să decongestioneze activitatea parchetului, în condiiţiile în care, singurul procuror de la Năsăud a avut de soluţionat, în 2010, nu mai puţin de 2300 dosare, potrivit datelor prezentate de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, la bilanţul activităţii Ministerului Public.

Candidaţii admişi în magistratură la concursul pentru persoane cu studii juridice de minim cinci ani, desfăşurat în noiembrie 2010, au formulat la începutul lunii martie opţiunile pentru ocuparea posturilor vacante, pentru judecători optând 61 de absolvenţi, iar pentru procurori 53.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5